Werkwijze

 

De 5 principes

Alles wat ik in mijn gereedschapskist heb kun je groeperen in de 5 natuurgerichte principes. In elk principe beschik ik als natuurgeneeskundig therapeut over voldoende scholing en kennis op HBO niveau om op een goede manier te kunnen werken  vanuit verschillende invalshoeken op een holistische manier (= kijkend naar de mens als geheel). De 5 peilers van gezondheid zijn:

  • 1 Prikkeloverdracht 
  • De prikkeloverdracht in het zenuwstelsel is van essentieel belang, zodat de overdracht van informatie in he hele lichaam goed kan functioneren.
  • 2 Voeding
  • Voeding heeft een essentieel effect op de mate van je vitaliteit en functioneren.
  • 3 Drainage
  • Het is van belang dat je je lichaam regelmatig reinigt van overtollige lichamelijke en geestelijke ballast.
  • 4 Psyche
  • Het je bewust worden/zijn van ziekmakende patronen is van belang voor herstel en voorkoming of herhaling van een klacht.
  • 5 Energie
  • Wanneer je beschikt over voldoende energie en deze goed door je lichaam kan stromen kan er herstel plaatsvinden.

Welkom in mijn praktijk!

november 2015 172november 2015 175november 2015 178

Afspraak maken

Er is geen verwijsbrief nodig van de huisarts voor het maken van een afspraak. Voor afspraken kunt u bellen naar de praktijk, open van maandag t/m vrijdag 0181-325211. Ik ben dan soms niet bereikbaar, spreek dan gerust in op de voicemail, dan bel ik je z.s.m. terug. Een email sturen kan natuurlijk ook via het contactformulier.

Meenemen

Graag 1 schoon badlaken meenemen.
Op lokatie: 1 badlaken, schone ruimte, overige benodigdheden worden meegenomen.

Intakegesprek

Ik stuur je een vertrouwelijk gezondheidsformulier toe, dat je rustig thuis op het gemak kunt invullen. Bij de eerste afspraak bespreken we je klachten, nemen we het vertrouwelijk gezondheidsformulier door en vervolgen we met een consult en/of behandeling. Gemiddeld duurt een intake 1 uur tot max. 90 minuten.

Afhankelijk van klachten en wensen maken we in overleg eenmalig of meermalige afspraken, bestaande uit één of meerdere methodieken.
Indien voor uw situatie aan te raden of wanneer u daar behoefte aan heeft wordt voor uw herstel samengewerkt met een arts,  fysiotherapie-, chiropractie- of  osteopathiepraktijk, psycholoog, maar ook met een sport- of gezondheidscentrum bijvoorbeeld. Ik heb een divers netwerk, als je liever ergens anders heen gaat kan dat natuurlijk altijd.

Samenwerkingsnetwerk: fysiotherapiepraktijk Bastiaanssen, fysiotherapiepraktijk Waasdorp, osteopathiepraktijk Wendy Kriek, psychologiepraktijk/wandelcoach Helen Edwards, sportcentrum Todz

Annuleren

Wanneer de afspraak niet door kan gaan graag 24 uur van te voren telefonisch of per email annuleren, er worden dan geen kosten berekend. Bij annulering binnen 24 uur moet ik helaas wel een half uur basisuurtarief van 30,00 euro in rekening brengen.