06-31000898 Bel of SMS ma/di/wo 12.00 -13.00 dank je wel en tot horens/ziens! info@vitalya.nl
Home » Blog » Ademhaling en stress » Ademnood

Ademnood

door | 23 mrt, 2020 | Ademhaling en stress

Dit is hoe ik het zie, herken je dit?

Wat ons op dit moment overkomt is historisch te noemen. De huidige situatie kan letterlijk en figuurlijk ademnood geven..
We laten de oorzaken, de theorieën en verhalen over de oorzaak van dit alles even voor wat ze zijn. Nu we oog in oog met iets onzichtbaars staan, waar we geen vat op kunnen krijgen is er onder de mensen een golf van compassie en verbondenheid ontstaan. Mensen pikken behalve de problemen ook andere signalen op: Je hoort van mensen wereldwijd dat de vogels weer terugkomen, de vissen en dat het water en de lucht helderder zijn geworden. Dieren komen in de steden kijken.
.
Thuis blijven
We zijn opgeroepen om op ons nest te blijven zitten en onze sociale contacten zoveel mogelijk te beperken. Dat is belangrijk. Volg hierin de richtlijnen van het RIVM. Het voelt voor mij alsof we opgeroepen eerst ons thuis op orde te hebben voordat we weer naar buiten kunnen gaan. We hebben als nooit tevoren een visie en brede kijk nodig om ons voorstellingsvermogen en creativiteit in te zetten om een weg te vinden om onze verantwoordelijkheden inhoud te geven.

Niets gebeurt voor niets. De kans die je wordt geboden is je focus te richten op jezelf en op de persoon of personen waarmee je je leefruimte deelt. Je aandacht verschuift zich, of je dit nu wilt of niet, van buiten naar binnen. Het is de verschuiving van  ver en buiten jezelf naar de aandacht voor je innerlijk en je warmte thuis.
Voor iedereen is het wennen. De een legt zich gemakkelijker bij de situatie neer dan de ander. De uitdaging is om vanuit jezelf er in gezamenlijkheid doorheen te komen.

Aandacht naar binnen
Door je aandacht helemaal op jezelf te richten ga je ervaren wat er binnenin je speelt. Dat brengt je in contact met je diepere behoeftes en ook met dat wat voor jou niet kloppend is. Je wordt met je zorgen en angsten geconfronteerd. Vind diep van binnen de kracht en hulp om goed voor jezelf te zorgen en je in staat te stellen om je op de noodzaak van het moment af te stemmen.

Het diepe vertrouwen in je innerlijke voedingsbron kan je mogelijk meer weerstand geven. Openheid is de sleutel om alles wat je bezighoudt in je warme nest bespreekbaar te maken. Compensatie- en verdovingsgedrag wordt hierdoor steeds moeilijker aanvaardbaar.

De huidige situatie doet een oproep je stabiliteit te vinden. Het in- en uitademen staat symbool voor polariteit. Onze longen worden bij veel mensen diep geraakt. We leven enorm mee met deze mensen. Ik richt mijn aandacht op mijn ademhaling en vindt d.m.v. ademoefeningen een bijzondere diepgang en vrijheid. Dat voelt goed en geeft rust..

Een ademoefening die ik fijn vindt:Op het moment tussen slapen en waken kun je je bijvoorbeeld meteen als vanzelf richten op je ademhaling, ontspanning en op wat aandacht nodig in jouw systeem. Focus op je uitademing, die laat je ongeveer 2 keer zo lang duren als je inademing en laat gaan. Je kan mogelijk bij voldoende ontspanning en loslaten een dieper gevoel van ontspanning en geluk ervaren en bent meer in het nu, dat een heel ander begin geeft van je dag, dan dat je meteen begint te malen in je hoofd. Dan zet ik een liefdevolle intentie neer voor de dag, waar ik aandacht aan wil besteden die dag. Dat helpt mij, misschien jou ook?

In contact met je hart.
Door echt met aandacht te ademen, ga je bij jezelf naar binnen en kom je in contact met je hart. Je stapt als het ware door de poort van je hart heen en hebt daarmee de mogelijkheid om zonder vooringenomenheid en zonder angst te kijken naar dat wat er in en om je heen gebeurt.
Je krijgt dan informatie en toegang tot de wijsheid van het leven, inzicht en uitzicht op het grotere beeld. Wat er allemaal in en om je heen gebeurt, het is intens, moeilijk en bijzonder en kan deel uitmaken van je proces om heel te worden.

Iedereen is anders en in een andere situatie en gezondheid, deze oefeningen kunnen geen garantie geven voor wat dan ook, maar helpen mij wel enorm en zijn heel universeel. Ik werk voor mezelf en in de praktijk graag met ademoefeningen omdat ze zo aan de basis staan van het leven.  Ervaar wat voor jou goed voelt.

Heb je behoefte aan een luisterend oor of oefeningen? Ervaar je angst, stress, wil je je verhaal kwijt?  Maak kosteloos een bel- of skypeafspraak!  0181-325211 of stuur via het contactformulier je bericht.

Warme verbonden groet, Andra.

Over Andra

Andra is al ruim 20 jaar een expert op het gebied van ont-stressbegeleiding en pijnvermindering, leefstijladvies, lekker en toch gezond eten voor meer energie en minder klachten.

Ik deel graag mijn kennis en ervaring met je. Heb je hulp nodig, neem gerust contact op!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin