SPORTVASTEN
01/01/2018
Recept Bananenappelbrood  NIEUW!
Ingrediënten (liefst bio), het broodje is suikervrij, tarwe- en glutenvrij:
1 ei, 1 klein snufje himalayazout
75 gram amandelnotenmeel, 75 gram havervlokken, 1 dessertlepel lijnzaad, 1 desserlepel chiazaad
2 bananen, 1 appel met schil en 8 in lauw water gewelde abrikozen
1,5 tl. wijnsteenzuur (is beter dan bakpoeder)
1 handje noten (pecanoten/walnoten)
1 tl. citroensap vers of uit een flesje

Breek het ei in een mengkom en doe er een klein snufje zout bij. Even doorroeren met een vork. Doe amandelmeel, havervlokken, lijnzaad, chiazaad en wijnsteenzuur erbij. Prak de bananen erbij en snij kleinere stukjes van de gewelde abrikozen en de appel. Breek een handje noten in kleinere stukjes en voeg ze ook toe. Dan nog een tl. citroensap erbij en meng alles weer goed door elkaar met een vork.

Vet een langwerpige (of andere) bakvorm in met kokosolie , roomboter of ghee en vul deze met een laag deeg van plm. 1,5 cm. Misschien kun je niet de hele vorm vullen, je kunt natuurlijk altijd meer maken! Strooi ter decoratie wat havervlokken erover en leg er een stuk of 6 walnoten of pecanoten op. Plm. 15-20 minuten in de oven op 175 graden (heteluchtoven). Hou het een beetje in de gaten en haal het bananenbrood eruit als de bovenkant goudbruin is.

Lekker als ontbijt, tussendoor, lunch en mee naar het werk!

Recept is samengesteld door Vitalya ® Andra van der Loos. Alle rechten voorbehouden. Het recept mag verveelvoudigd of openbaar gemaakt worden, hetzij electronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enige andere manier alleen met bronvermelding van de auteur..
Andra
Andra
Al vroeg was ik geïnteresseerd in van alles dat te maken had met bewegen, dansen, sport, verzorging, voeding, natuur en hoe allerlei culturen leven en doen. Gretig naar het leven en door het volgen van mijn hart en intuïtie heb ik veel onderzocht en veel over mezelf en de wereld om mij heen geleerd. Na het Gymnasium had ik heel erg zin in een sportieve opleiding en ben Academie Lichamelijke opvoeding gaan doen. Iedereen zat met blessures en we aten ook niet heel goed als studenten. Hierdoor ben ik me hierin ook verder gaan verdiepen. Ik deed ook nog een management assistente opleiding, omdat ik niet hele dagen bewegingslessen wilde geven. Op een gegeven moment heb ik mijn eigen bedrijfje opgezet, ongeveer 20 jaar geleden ongeveer. Door het volgen van allerlei mooie opleidingen (zie website) die mijn interesse hadden en veel (levens)ervaring op te doen sta ik nu op het punt waar ik nu ben. Ik heb veel plezier in wat ik doe en heb het gevoel maatschappelijk mijn steentje bij te dragen aan de maatschappij :-)

Comments are closed.