0181-325211 info@vitalya.nl

Wat is thermografie?

Met behulp van medische thermografie worden preventieve (borst)onderzoeken gedaan naar hoe het lichaam functioneert. We onderzoeken de fysiologie en niet de anatomie. Met medische thermografie krijgen we een rapport, dat aangeeft waar verbeteringen in de gezondheid te behalen zijn, bepaalde patronen “duiden op….” en dat kan gebruikt worden voor vervolgonderzoek of voor behandelingen.

We verwijzen bijvoorbeeld door naar chiropractie, acupunctuur, natuurgeneeskunde, artsen voor functionele geneeskunde etc.

Met medische thermografie krijgen we geen diagnose, maar een rapport, dat laat zien waar verbeteringen te behalen zijn of het geeft een duidelijke reden voor vervolgonderzoek.

 

Thermografiefoto’s worden gemaakt met een infrarood camera. Het is pijnloos en veilig. Er komt geen straling vrij. De thermograaf blijft op circa een meter afstand van je staan en maakt opnames vanuit verschillende gezichtspunten.

Kosten

Mijn specialisatie is op dit moment:

Thermografie borsten / thorax voorzijde en achterzijde / lymfe 245,00

Thermografie vervolgafspraak borsten / thorax voorzijde en achterzijde / lymfe vervolg 195,00

Baseline (eerste plus vervolgafspraak) borsten / thorax voorzijde en achterzijde / lymfe  415,00

 

Bij een eerste borstonderzoek kijken we mee met het uiterlijk van de je borsten
en stellen we veel vragen voordat we de thermische beelden gaan maken. Deze afbeeldingen vind je terug in je rapport.  Dit rapport wordt met je doorgesproken in een belafspraak, die ongeveer 14 dagen erna volgt.
Je zult veel leren over de gezondheid van je borsten in het eerste onderzoek. Door het meten van de temperaturen en het bekijken van de patronen kunnen onze physicians heel precies aangeven wat je zou kunnen doen om de gezondheid te verbeteren of te behouden.

Vaak zien we patronen en temperaturen die we voor een volgende keer liever niet meer zien. We maken daarom graag een vervolgafspraak, de 2 afspraken samen worden baseline genoemd. Met dit 2e rapport wordt de thermografie nog accurater. We geven veel tips tijdens de onderzoeken en tijdens de belafspraak, Alles is erop gericht jou te helpen je borsten gezond te houden een leven lang.

Om te zorgen dat u het thermografierapport goed begrijpt maken we een belafspraak tijdens het consult.

Lees vóór deze gratis belafspraak (ong. 20 minuten) uw rapport en de bijlagen goed door en schrijf uw vragen op. Zo kunt u heel gericht uw vragen stellen in de belafspraak.

Mocht u meer tijd willen voor het overleggen van uw rapport dan kan dat. We hebben een mogelijkheid voor een telefonisch consult. Dit kost €25,- voor 15 minuten.

 

Meer mogelijkheden met thermografie

Met thermografie kunnen we ook thermische beelden maken van andere gebieden van het lichaam.  Bijvoorbeeld bij het vrouwenonderzoek.

Bij dat onderzoek kijken we vooral  naar de verbanden die er zouden kunnen zijn tussen de gezondheid van je borsten en andere delen van je lichaam. Vaak hebben gezondheidskwesties met andere zaken in het lichaam te maken. Een voorbeeld daarvan is dit: een ontsteking in je kaak (die je niet hoeft waar te nemen). Deze kan er voor zorgen dat bacteriën jarenlang in je lymfe draineren, langs je hals en zo je borsten belasten. Dat zou borstklachten kunnen geven. Een ander voorbeeld is dat we zien of de schildklier een afwijkende temperatuur heeft, of de halsslagaders. Of dat je rug recht staat of dat daar temperaturen zijn die niet wenselijk zijn. Je kunt monitoren met thermografie of de behandeling van een osteopaat effect heeft.

Ook kijken we naar de buik en zien daar ook verschillen in temperaturen die op iets zouden kunnen duiden. Baarmoeder en eierstokken zijn moeilijk te ‘zien’ omdat we namelijk kijken aan de huid. Wat ik daarmee bedoel is dat het voor
borsten makkelijker is er iets over te zeggen, de borsten zijn buiten het lichaam en bestaan enkel uit
borstweefsel. De baarmoeder ligt in een gebied waar achter de huid ook de blaas en darmen zijn. Dat
maakt het moeilijker om iets specifiek van te zeggen.