0181-325211 info@vitalya.nl

Waarom VLOW®-borstweefselbehandelingen?

VLOW = Veno Lymfatische Optimalisatie van het Weefsel d..m.v. fasciale, lymfatische technieken

 • Heb je bijv. weleens gevoelige borsten voor de menstruatie?
 • Zijn je borsten gevoeliger geworden tijdens/na de overgang/menopauze?
 • Slaap je niet lekker door pijnlijke borsten, als je bijvoorbeeld op je buik ligt?
 • Zijn je borsten gevoelig bij aanraking en vind je dat daardoor niet (meer) prettig?
 • Wil je graag borstvoeding geven en af van mogelijke toxines die in je borsten opgeslagen zijn zodat je ze niet doorgeeft aan je baby?
 • Maak je je weleens zorgen ook al is er niet echt aan de hand?
 • Heeft de (huis)arts je bij borst(pijn)klachten gecheckt en is gebleken dat alles goed is, maar zou je graag iets doen om je borstgezondheid mogelijk te verbeteren?

Alles wat ik noemde kan er best eens voor zorgen dat je niet niet lekker in je vel zit, je je heel erg moe voelt, je je irriteert aan van alles, je partner je ‘daar’ niet mag aanraken of je ligt te piekeren over dingen.

Borstweefselbehandelingen hebben mij en veel andere vrouwen enorm geholpen om hiervan af te komen!.

Mijn verhaal: Ik had vaak pijnlijke borsten voor de menstruatie, maar dacht dat dat er bij hoorde en negeerde het eigenlijk.   Op mijn buik slapen ging eigenlijk niet, dan had ik stekende pijn. Ik werd door iemand attent gemaakt op preventieve thermografie. Mijn moeder heeft borstkanker gehad en er was toch soms een stemmetje in mijn hoofd, dat zich zorgen maakte.

Ik kwam voor preventieve thermografie bij de Groene Zuster terecht. Het is overigens geen methode in plaats van mammografie, maar ik wilde onderzoeken wat daar uit zou komen. Het rapport gaf aan dat mijn borsten in bepaalde gebieden meer ontstekingen vertoonden en ik werd naar een borstweefselbehandelaar doorgestuurd. Oke, laat ik dat maar doen, dacht ik. Ik was door de thermografie bewust geworden en wilde wel proberen of ik met borstweefselbehandeling van de pijnlijke plekken in mijn borsten af kon komen.

Ik had een afspraak gemaakt voor een borstbehandeling bij een gespecialiseerde therapeut.Best een beetje spannend, dat wel.De eerste behandeling was gevoelig en ik was emotioneel. De dagen erna had ik een na-reactie en toen kwam het: ik had nauwelijks pijn meer, mijn borsten voelden veel zachter en ontspannen aan en bij aanraking niet meer zo gevoelig.

Ik was heel verbaasd en blij. Na nog 2 behandelingen met steeds een maand ertussen voelden mijn borsten totaal pijnvrij.  Ik was zo verrast dat de borstweefselbehandelingen zo goed geholpen hadden. Ik voelde me meer ontspannen ook..Waarom weet bijna geen enkele vrouw dit dacht ik. Waarom is er geen aandacht voor preventieve borstgezondheid en heb ik dit tot nu toe nooit geleerd in geen enkele opleiding of bijscholing?

Dat was nu alweer 7 jaar geleden. Ik heb me destijds ingeschreven voor de opleiding, het is een erkende bijscholing in mijn vakgebied. Ik wilde andere vrouwen ook graag hiermee helpen. Ik heb al 7 jaar veel ervaring opgedaan en vrouwen van hun klachten af kunnen helpen en bewuster kunnen maken.  Ook heb ik behandelingen kunnen geven aan zwangere vrouwen gegeven ter voorbereiding op de borstvoedingsperiode, zodat er minder toxines in het borstweefsel aanwezig zijn en workshops gegeven over borstgezondheid.

Wat houdt een borstweefselbehandeling dan in en als het iets is voor mij, waar kan ik dan terecht, hoor ik je denken?

VLOW(R) borstweefselbehandelingen houdt in Veno Lymfatische Optimalisatie van het Weefsel. Dit gebeurt door fasciale, lymfatische en VLOW technieken. Het is géén massage.

Het borstgebied heeft nog veel taboes. Hierdoor praten we er niet over en weten we te weinig over borstgezondheid. Er zijn trouwens alleen vrouwelijke VLOW®-borstweefselbehandelaars die zijn gecertificeerd; bij wie je je veilig kunt voelen. VLOW®-borstweefselbehandelaars beschikken over gedegen vakkennis op HBO niveau en behandelen hun cliënten met zorg, privacy en respect.

De VLOW®-borstweefselbehandelingen kunnen gegeven worden aan vrouwen die o.a.:

 • Vragen hebben over borstgezondheid.
 • Van plan zijn zwanger te worden en borstvoeding willen gaan geven.
 • Nadat zij eerst bij de huisarts zijn geweest voor controle, zich zorgen blijven maken over hun borsten en inzicht willen krijgen over de conditie van hun borsten.
 • Last hebben van (pre-menstruele) spanning of gevoelige plekken in het borstweefsel.
 • Pijnlijk littekenweefsel hebben of postoperatieve klachten.
 • Emotioneel moeilijk contact maken met zichzelf en ervaren dat hun borsten niet zo ‘eigen’ voelen.

De VLOW®-borstweefselbehandelingen dragen er ook aan bij dat vrouwen zich meer bewust zijn dat ze uberhaupt preventief iets kunnen doen voor de gezondheid van hun borsten en ervaren hun borsten vaak als een meer volwaardig deel van hun lichaam, .

Workshops Borstgezondheid:

19  februari 2020 Hellevoetsluis

11 april 2020 Deventer

9 juni 2020 Zierikzee

Ik geef i.v.m. corona workshops borstgezondheid in kleine groepen aan huis en ook online. Heb je interesse om een workshop te volgen of organiseren stuur een bericht, dan neem ik contact met je op. Datum en tijd (op een avond of op zaterdagmiddag) in overleg.

Reacties van cliënten

 • Ik heb heel veel baat gehad, en nog steeds, van je behandelingen en je aandacht. De borstweefselbehandelingen en o.a. de Dorn therapie hebben ervoor gezorgd dat ik me veel beter in mijn lijf voel en de behandelingen hebben zeker ook het grootste deel van de fysieke klachten weggenomen. Jouw persoonlijk aandacht, de zorgvuldigheid en de rust zijn eigenlijk onbetaalbaar. Ik voel me klant in plaats van patiënt. Daarnaast is het zo fijn en goed dat je niet alleen maar focust op ‘waar het pijn doet’, maar ook goed kijkt, aanvoelt en het in een breder perspectief plaatst.
 • “Voor elke vrouw die zichzelf het beste gunt en de gezondheid van haar borsten. Ik heb een aantal behandelingen met tussenpozen van steeds 3 à 4 weken en mijn borsten voelen nu zoveel soepeler aan dan voorheen.”
 • Ik had enorm last van pijnlijke borsten in de periode voor de menstruatie, zo erg dat het mijn hele leven beïnvloedde. Controles bij de huisarts waren allemaal goed. Uiteindelijk kwam ik op eigen initiatief hier terecht en na een aantal behandelingen merkte in een enorme verbetering. Het valt me nu niet eens meer op wanneer ik vlak voor m’n menstruatie zit, terwijl ik normaal altijd heel erg last had.
 • “Vandaag voor de derde keer een borstweefselbehandeling laten doen. Opvallend met hoeveel rust er gewerkt wordt. De behandeling duurt ongeveer een uur. Mijn borsten voelen zoveel beter aan. Vakmanschap!

Denk je dat borstweefselbehandelingen je kunnen helpen (tarief is 86,00 1.15 uur). Wil je meer weten en een persoonlijk gesprek, stuur me dan gerust een bericht via het contactformulier of bel de praktijk 0181-325211.

Schroom niet, gewoon doen!

 

Inmiddels zijn er ruim 30 VLOW®-borstweefselbehandelaars in Nederland gespecialiseerd in het geven van borstweefselbehandelingen, waaronder ik er al 7 jaar een ben en breidt het netwerk zich gelukkig steeds verder uit. Hierdoor ligt het nu binnen het bereik van iedere vrouw om zélf iets te doen aan haar eigen borstgezondheid, in plaats van af te wachten en je zorgen te maken.
Ik sta als VLOW®-borstweefselbehandelaar in het VLOW®-Kwaliteitsregister , dit garandeert dit dat ik de opleiding tot VLOW®-borstweefselbehandelaar met succes heb afgerond en dat er geen klachten tegen mij als VLOW®-borstweefselbehandelaar zijn ingediend. Om de kwaliteit van de VLOW®-borstweefselbehandelaars te garanderen is er een klachtenreglement van toepassing op elke VLOW®-borstweefselbehandelaar die in het VLOW®-Kwaliteitsregister is opgenomen.