holistic pulsing

 

 

 

Holistic pulsing is een methode waarbij d.m.v. subtiele ritmische wiegende pulseringen en mobilisaties het zenuwstelsel zodanig geprikkeld dat dit een diepe ontspanning geeft en effect heeft op diverse niveaus. Het heeft een dempende werking op het orthosympathische deel van het zenuwstelsel. De pulsbewegingen vloeien door het hele lichaam en dringen diep door in gewrichten, organen, spieren en cellen. De pulsbewegingen nodigen uit verkrampingen en spanningen los te laten en werken regenererend. Je ligt op een hoge behandeltafel met het liefst soepele kleding aan. Holistic pulsing kan goed gecombineerd worden met andere methodieken die ik gebruik.

Je kunt je laten pulsen als je veel in je hoofd zit, moe/gespannen bent, vast zit in jezelf, als je verlangt naar meer voelen, meer aanwezig zijn in je lichaam, naar helend aangeraakt worden, tijdens zwangerschap, bij herstel van blessures en ziekte, bij het ouder worden, na bepaalde operaties is het ook heel heilzaam en in de palliatieve zorg. Natuurlijk ook als je nieuwsgierig bent of jezelf of iemand anders een cadeau wilt geven. Tijdens de zwangerschap is pulsing een prettige ervaring voor moeder én baby.

Door de veilig aanvoelende wiegbeweging kom je meer in contact met overgave en wordt spanning losgelaten. Daarnaast maakt een pulssessie je bewuster van jezelf en je lichaam. Je kunt gaan voelen waar je spanning vasthoudt, waar je aanwezig bent en waar niet.

Holistic pulsing helpt je te luisteren naar de behoeften en signalen van je lichaam, zodat je de grenzen van je lichaam leert herkennen en op een liefdevolle wijze leert je daarop af te stemmen, waardoor je ruimte creëert voor nieuwe ervaringen. Het tijdig herkennen van de signalen die je lichaam je geeft kan voorkomen dat je je grenzen overschrijdt en bepaalde ervaringen opslaat in je lichaam, waardoor de doorstroming stagneert en je lichaam ziek wordt.