06-31000898 Bel of SMS ma/di/wo 12.00 -13.00 dank je wel en tot horens/ziens! info@vitalya.nl

Pijn en vermoeidheid zijn vanaf nu verleden tijd!

Prijslijst onderaan de pagina

9

Ben je vaak vermoeid?

Ben je overdag vaak moe, waardoor je geen zin hebt om iets te ondernemen? Stap je al vermoeid je bed uit?

9

Heb je pijnklachten?

Ben je door pijnklachten beperkt om je dagelijkse dingen te doen of te sporten? Heb je door pijnklachten minder energie en slaap je niet zo goed?

9

Druk druk druk, even snel eten tussendoor 

Grijp je door haast meestal naar dezelfde dingen en krijg je daar niet veel energie van? Weet je niet wat goede voeding is voor jou en of je misschien vitaminen/mineralentekorten hebt?

Wil je je pijnvrijer, energieker en meer ontspannen voelen?

Je denkt vaak dat het er gewoon bij hoort, zoals moe opstaan, nachtzweten, je onrustig voelen, snel ademen, constant last van je nek of van je rug, opgeblazen gevoel, obstipatie etc. Niet zoveel aan te doen… of toch wel?

Ik ben me 30 jaar geleden professioneel gaan verdiepen holistische en leefstijlmethoden voor een betere gezondheid, meer balans en energie.

En kwam tot de ontdekking: Veel klachten zijn te verminderen of te lossen!

Vele opleidingen en trainingen verder en met een schat aan ervaring begeleid ik al 25 jaar mensen met herstel van diverse klachten als HBO opgeleid Paramedisch Holistisch Therapeut d.m.v. leefstijlinterventies:

Methoden worden soms vergoed door zorgverzekeraars o.a. Shiatsu, reflexzone therapie, haptotherapie, mindfulness based cognitieve therapie, orthomoleculaire therapie, voedingstherapie. 

Ik werk ook met andere methoden:

– Triggerpoint therapie, manuele lymfedrainage, manuele toepassingen Dorn, bindweefsel/fascia behandeling, cupping, zwangerschapsmassage, Lomi lomi en Ayurveda.

-Reiniging/detox/vasten methoden.

– VLOW-borstweefselbehandelingen.

– Ademtraining (ook voor zwangeren als voorbereiding op de bevalling).

– Personal yoga training

Voor meer uitgebreide informatie hierover kun je binnenkort op een andere website terecht (is in de maak). Dit heeft als reden dat deze niet uitgebreid beschreven mogen worden op deze website van de BATC beroepsvereniging, maar wel onder een andere noemer.

Indien nodig gebruiken we metingen/gezondheidstesten als een voedingsanalyse, vitaminen/mineralentest, menopauzetest/hormonen, darmfloratest, bloedtest, neurotransmittertest .

Specialisaties

Rug/nek/schouderklachten, chronische pijnklachten

(over)vermoeidheid, stress, hyperventilatie, burn-out

darmklachten, allergieën, eczeem,  overgangsklachten, zwangerschapsklachten

ademtraining voor zwangeren, borstgezondheidspreventie

Waar kan ik jou mee helpen? 

Afspraak maken (prijslijst onderaan)

Ik werk met de 5 principes/peilers van gezondheid: psyche, prikkeloverdracht, energie, voeding en drainage. Deze staan garant voor een veelzijdige complete aanpak. Bij ‘veelgestelde vragen’ onderaan de pagina staan ze verder uitgelegd. Afgestemd op jouw klacht maken we gebruik van verschillende methodieken.

Een email sturen voor een afspraak of informatie via het contactformulier heeft de voorkeur.

Of Bel of Sms ma. t/m vr. overdag tussen 12.00-13.00

06-31000898

Mocht ik niet bereikbaar zijn i.v.m. werkzaamheden, spreek dan gerust in, ik reageer z.s.m. Je hebt overigens geen verwijsbrief nodig van de huisarts om een afspraak te maken.

Intake
Ik stuur je een vertrouwelijk gezondheidsformulier toe, dat je thuis op het gemak kunt invullen. Bij de eerste afspraak bespreken we je hulpvraag en is een goede afstemming belangrijk. Indien mogelijk vervolgen we het consult met behandeling. Gemiddeld duurt de eerste afspraak 1 uur tot max. 90 minuten.

Graag 1 badlaken meenemen.

R

Paramedisch Holistisch Therapeut

R

Shiatsu therapie

R

Mindfulness Ademtraining Haptonomie

R

Personal yoga trainer

Ook jij kunt weer vrijer door het leven gaan en vol energie aan je dag beginnen!

N

Voel je soepeler met minder of geen pijn

Je ervaart minder pijn en stijfheid in je lijf en  meer ontspanning.
N

Slaap beter 

Je slaapt rustiger en begint de dag goed.

N

Zin om meer te ondernemen

Je bent meer ondernemend, omdat je weer lekkerder in je vel zit en beter met stress om kan gaan.

Ervaringen van mijn cliënten

“In verband met chronische schouderklachten ben ik onder behandeling bij Andra. De behandelingen hebben veel maar ook snel resultaat gehad, zelfs in die mate dat ik `s nachts eindelijk weer door kan slapen zonder slaappillen of pijnstillers in te hoeven nemen!” “De laatste jaren begin ik ook wat overgangsklachten te krijgen, o.a. opvliegers, slecht slapen en ben wat nerveuzer. Ik heb nu zelden meer een opvlieger, ben rustiger en slaap beter door, heerlijk!”

K.W., onderneemster

“Een paar maanden geleden kwam ik met ernstige vermoeidheidsklachten, overgangsklachten, veel slapen, in slaap vallen, toenemende gewrichtsklachten (m.n. heupen), spierpijn in nek/hals, buikvet bij Andra. Ik wist niet waar ik moest beginnen. Door haar veelzijdige aanpak voel ik me sinds jaren veel energieker, heb geen pijntjes meer en ik eet veel gevarieerder en gezonder. Ik heb er weer zin in!” 

S.C., zorgmedewerkster en moeder

Vergoeding bij aanvullende verzekering: 

ALGEMENE PRIJSLIJST ZIE ONDERAAN DE PAGINA. Wanneer je aanvullend verzekerd bent worden enkele methodieken bij een aantal verzekeringen deels vergoed. Voor de overige behandelingen/consulten  geldt dat het een investering is in jezelf. Hieronder vind je een aantal verzekeraars die enkele van mijn diensten deels vergoeden. Wil je zeker weten, bekijk het polisblad van je verzekering of check dit bij de verzekeraar.

Beroepsorganisatie BATC
Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument

Registratienummer BATC:
BR-01516

AGB Code: 90/042094

Verzekeraars die een aantal van mijn diensten deels vergoeden:

Zilveren Kruis Achmea
https://www.zilverenkruis.nl

Menzis
https://www.menzis.nl

CZ
https://www.cz.nl

Unive
https://www.unive.nl

Samenwerking

Indien voor uw gezondheidssituatie aan te raden of wanneer u daar behoefte aan heeft wordt voor uw herstel samengewerkt met bijv. een arts,  fysiotherapie-, chiropractie- of  osteopathiepraktijk, psycholoog, maar ook met een sport- of gezondheidscentrum bijvoorbeeld. Ik heb een divers netwerk en werk met verschillende reguliere en complementaire zorgverleners samen.

Leefstijl interventies en holistische zorg op maat

Wanneer je interesse hebt kun je een intake consult aanvragen waarin we samen bekijken wat het beste bij jouw klacht(en) past voor optimale zorgverlening. 

Minder spanning en pijn in je lijf

Voel je meer thuis en ontspannen in je lichaam

Met verschillende lichaamsgerichte methodieken kunnen uiteenlopende pijnklachten en blessures worden behandeld. Een weldaad voor lichaam en geest. Ervaar meer ontspanning en energie!

Rust in je hoofd

Meer ontspanning en rust in je hoofd, beter met stress omgaan

Kun je wat hulp gebruiken om jezelf weer in balans te brengen? Waar loop je tegenaan dat het niet lukt?

Wat is voor jou belangrijk?

Voedingsanalyse en detox

Lekker en gezond eten, minder vermoeidheid en meer energie.

Heb je weinig energie, voel je je lamlendig, heb je vage klachten of ben je je eetgedrag beu? We maken samen een omslag!

75HeTarieven consulten en testen:

75,00 tarief consult/behandeling 1 uur. Gemiddeld duren consulten/behandelingen 1 uur (tot max. 2 uur).

90,00 VLOW (r) borstweefselbehandeling (plm. 75 min.)

 

Additief:

5,00     Medical taping/lymftaping materiaal

25,00   Lichttherapie-apparatuur gebruik (20 minuten)

50,00   Moleculaire waterstofgasinhalatie (45 minuten)

 

Testen
39,00    Vitaminen/mineralen/coenzymen/darmflora test

39,00    (Pre) Menopauze test / hormonen. Er zijn nl. 12 verschillende typen menopauze te herkennen.

145,00  EMB test. Het intakeconsult komt hierbij. Duur plm. 30-60 minuten afhankelijk van je klachten. De uitslag is na plm. 2 weken bekend waarvoor we een afspraak maken voor het adviesconsult. Duur plm. 1 uur (75 euro).

EMB test (Energetisch morfologische bloedtest): Haematologisch, microscopisch en energetisch bloedbeeld. Vitaminen/mineralen, darmflora, schimmel-, bacterie-, virusbelasting, intoleranties, parasieten, vrije radicalen, (voedings-)intoleranties, neurotransmitters.

Wanneer de test door mij is uitgewerkt wordt de uitslag in een adviesconsult besproken. Hiervoor geldt het normale consulttarief.

 

 

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een paramedisch natuurgeneeskundig therapeut?

Natuurgeneeskundige zorg houdt in dat we naar het hele mensbeeld kijken en werken met de 5 principes van gezondheid. Kijk voor uitleg hiervan bij vraag 2.

Een voorbeeld:

Stel je hebt rugpijn. Het kan zijn dat dit door overbelasting, houding, je werkzaamheden of sport ontstaan is, stressgerelateerd is, met darmklachten te maken heeft of dat je lichaam enigszins scheef staat bijvoorbeeld. We nemen dan diverse opties mee in het consult / behandeling.

 

Wat houden de 5 principes in en waarom zijn ze zo waardevol?

Het is nuttig om je klacht vanuit verschillende invalshoeken te bekijken, omdat klachten in veel gevallen niet zo specifiek zijn en met meerdere dingen te maken hebben.

Een BATC therapeut is een een holistisch werkend therapeut en zorgt ervoor dat u als cliënt in een consult aandacht en hulp krijgt voor het totale welzijn.

Deze hulp is gebaseerd op 5 natuurlijke wetten in volgorde van prioriteit.De behandeling of behandeltraject wordt dan optimaal en effectief.

Zo wordt er allereerst gekeken naar de energiehuishouding en wordt indien nodig daar een verbetering voor aangeboden. Wij noemen dat principe 1 en het heeft de hoogste prioriteit. Vele werkvormen kunnen daarvoor gebruikt worden, want zonder energie stagneert elk helingsproces.

Als tweede prioriteit is het beslist noodzakelijk dat prikkels in het centraal zenuwgestel goed gaan functioneren, immers communicatie tussen alle weefsels en organen is noodzakelijk om de juiste aangeboden informatie op te nemen. Ook hierin zijn vele werkvormen in gebruik om dat te realiseren als BATC therapeut.

Als energie en zenuwprikkels hun werk gaan doen gaat het lichaam beter draineren en worden afvalstoffen sneller afgevoerd en daarom worden effectieve werkvormen aangeboden aan om die processen optimaal te laten verlopen.

Zodra afvalstoffen zijn afgevoerd komt er ruimte vrij voor sneller herstel van weefsel.

Dan is het ook beslist noodzakelijk dat er gekeken wordt naar het voedingspatroon.

Een must voor echt herstel, ook hierin zal ik als BATC therapeut advies en hulp bieden.

Als laatste natuurwet, maar zeker zo belangrijk is het feit een balans in levenskunst te krijgen.

BATC therapeuten streven ernaar levenskunstenaars te zijn, die cliënten een impuls kunnen geven om meer harmonie in zijn/haar leven te kunnen creëren. Het bewust zijn/worden van ziekmakende patronen en loslaten van trauma kan veel helderheid en rust geven. Een sociaal gesprek tijdens het consult doet wonderen!

Een Natuurgeneeskundige consult is voor de BATC therapeut nooit een enkele werkvorm, zij gebruiken minstens 5 werkvormen per consult om een optimaal resultaat te bereiken.

Sommige werkvormen worden vergoed, sommige ook niet. Dat is jammer helaas.

Het belangrijkste blijft dat de BATC cliënt de meest optimale behandeling krijgt.

Indeling van mijn methodieken per principe:

Energiehuishouding: Mindfulness based cognitieve therapie, Haptonomische interactie, Dorn therapie, triggerpointtherapie, acupressuur/energetisch profiel, shiatsu/de 6 aanrakingen, VLOW borstweefselbehandelingen

Prikkeloverdracht: Mindfulness based cognitieve therapie, Haptonomische interactie, Dorn therapie, triggerpointtherapie, shiatsu/de 6 aanrakingen, cupping

Drainage: Voedingstherapie, ontgiftingsmethoden, Dorn therapie, manuele lymfedrainage, VLOW borstweefseltherapie, behandelprotocollen hormonen en vrouwenklachten, orthomoleculaire therapie

Voeding: Voedingstherapie, voedingsanalyse, Dorn therapie, behandelprotocollen hormonen en vrouwenklachten

Psyche: Mindfulness based cognitieve therapie, Haptonomische interactie, Shiatsu/de 6 aanrakingen, Dorn therapie, behandelprotocollen hormonen en vrouwenklachten, EFT, VLOW borstweefselbehandelingen

 

 

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?

Nee dat is niet noodzakelijk.

Ik wil een intake consult aanvragen:

1 + 4 =

Praktijk informatie:

Openingstijden praktijk op afspraak:
Maandag t/m woensdag  10:00  15:00

Maandag t/m woensdag 19.00-21.30

Bellen voor een afspraak of informatie kan tussen 09.00-12.30 op 06-31000898. Laat een boodschap achter op de voicemail, als ik niet bereikbaar ben. Dan bel ik je z.s.m. terug.

Of ,vul hiernaast het formulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Praktijkadres

President Paterstraat 1
3221 XM
Hellevoetsluis
Zuid-Holland NL

Vitalya

Annuleringsregeling:

Voor elke behandeling reserveer ik tijd. Indien een afspraak onverhoopt afgezegd moet worden, kan dat zonder problemen wanneer je dat minimaal 24 uur van te voren laat weten. Indien dat niet het geval is of je jouw afspraak mist, wordt de  gereserveerde tijd van het consult in rekening gebracht.

Wat mijn cliënten zeggen:

“Mijn rug is niet helemaal goed recht (lichte scoliose), maar in mijn werk sta ik veel, waardoor ik snel last krijg van mijn onderrug. Ook heb ik nogal eens last van mijn nek en schouders door overbelasting. Ik heb veel aan de behandelingen, met name Dorn therapie, massagetherapie en oefeningen. Ik hou mijn werk beter vol en de klachten komen minder snel terug!”.

H. N., kapster/schoonheidsspecialiste

“Door mijn drukke baan en zwangerschap had ik allerlei klachten. Ik kwam helemaal tot rust bij Andra en heb veel gehad aan de zwangerschapsbehandelingen en ademtraining die ik ook heb kunnen gebruiken tijdens de bevalling!”

Z. S., kantoormedewerkster en moeder

Wil jij de dag weer doorkomen zonder pijn met meer energie?

Ik help je graag op weg om  vrijer, meer ontspannen en pijnvrij je leven te leven!

Pin It on Pinterest