0181-325211 info@vitalya.nl
Home » Blog » Permacultuur » Kruidenkracht Rode klaver

Kruidenkracht Rode klaver

door | 17 apr, 2021 | Permacultuur, Voeding en detox, Weerstand

Bijen houden van de bloemen van rode klaver. Je ziet ze af en toe al rondvliegen, daar word ik blij van! Bijen zijn een belangrijke schakel in het leven. Doe je mee met het planten van meer bijvriendelijke planten in je tuin? Ik heb een heel klein voortuintje, daar staat ze gezellig tussen.

En geniet van rode klaver in het wild, daar kom je ze ook regelmatig tegen.

Eetideeën: Je kunt de jonge scheuten en bladeren van april tot juni bijvoorbeeld lekker in een voorjaarssoepje doen en fijngehakt als kruidenmix in een salade, wok- of ovenschotel. Wees creatief! Of zet een lekkere kop thee met bijv. munt en rode klaver.

Van juni tot september kun je je salade mooi decoreren met de mooie bolvormige rode bloemen. Of bijvoorbeeld met meel in crackers, koek en koekjes meebakken. In een vegetarische burger zijn ze ook heel smaakvol. De basissmaak van de blaadjes doen aan erwten of veldsla denken. De bloemen zijn licht zoetig.

Op grond van isoflavonen wordt aan het gebruik van extracten van rode klaver bij overgangsklachten steeds meer belang gehecht. De thee kan mogelijk bloedreinigend zijn.

Er zijn geen claims af te leiden aan het gebruik van bovengenoemde informatie. Ga af op je eigen ervaring en intuïtie. Zorg goed voor jezelf!

Voor meer informatie kijk hier: Rode klaver

Groene groet Andra

 

 

 

Over Andra

Andra is al ruim 20 jaar een expert op het gebied van ont-stressbegeleiding en pijnvermindering, leefstijladvies, lekker en toch gezond eten voor meer energie en minder klachten.

Ik deel graag mijn kennis en ervaring met je. Heb je hulp nodig, neem gerust contact op!

Gerelateerde artikelen

Pompoen Power

Pompoen Power

Ingrediënten voor deze heerlijke Pompoen Power (kies liefst voor biologische): 1 kleine oranje of flespompoen, 1 grote appel 150 gram glutenvrij...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin