0181-325211 info@vitalya.nl

Wie kent dat gevoel niet: onrust in je lijf, nervositeit… Je ademhaling verplaatst zich zonder dat je er erg in hebt van je buik meer naar boven en je ademhalingsfrequentie schiet omhoog. 

Ademen gaat toch vanzelf?

Ademhalen is eigenlijk het allerbelangrijkste om te leven. Het is een automatisch proces en tegelijkertijd heb je er bewust of onbewust invloed op.

Waarom ademtherapie?

Bij landurige stress raakt je lijf ontregeld, dit geldt ook voor je ademhaling. Dat kost onnodig veel energie en zorgt voor vervelende spanningsklachten.

Met ademtherapie (onderdeel van mindfulness) leer je bewuster gebruik te maken van je ademhaling. Een belangrijk aspect is het leren herkennen van en omgaan met stresssignalen. Ademtherapie is daarom voor iedereen zinvol.

Veel mensen die weleens ademtherapie hebben ervaren hebben bijvoorbeeld  angst- of paniekklachten, vermoeidheid, slaapproblemen, burn-out of depressie, maar lichamelijke problemen komen ook ook veel voor, zoals chronische pijnklachten, bijv. nek/schouderpijn, hoofdpijn, rugpijn, houdingsproblemen, stemklachten.

Herken je iets van het bovengenoemde bij jezelf en ben je benieuwd wat een goede focus op je ademhaling jou kan opleveren?

Neem gerust contact op. Dan kijken we hoe we de spanning in jouw lijf en leven kunnen verminderen!