06-31000898 Signal, Bel of SMS mij op ma/di/wo dank je wel en tot horens/ziens! info@vitalya.nl
Sportvasten is geen dieet, maar een trainingskuur bestaand uit sporten en vasten. Je leert je lijf om meer vet te verbranden dan suikers, waardoor je je sportprestaties verbetert en ook wat gewicht kwijtraakt.

Kan iedereen sportvasten?

Nee, voor mensen met bepaalde aandoeningen is het niet geschikt.

Daarnaast is het van belang dat je de inspanning goed aankunt.  Je hebt een redelijke conditie nodig om te kunnen sportvasten, ongetraind is sportvasten niet handig dus.

Ga je niet van je stokje met weinig eten en toch sporten?

We zijn in staat goed te functioneren tijdens een vastenkuur, met name als we nog wat vruchtensap en een basis van  ondersteunde supplementen gebruikt waaronder aminozuren. Dit voorkomt ook hongergevoelens en voorkomt spierafbraak.

Kun je sportvasten zonder zonder begeleiding en voedingssupplementen?

Vasten brengt veranderingen in stofwisselingsprocessen met zich mee, die een professionele begeleiding vereisen. De anticonceptiepil werkt bijvoorbeeld niet tijdens de kuur en er zijn mensen die te snel afvallen of juist helemaal niet switchen. Ook kunnen hoofdpijn en ontgiftingsklachten optreden. Dit vraagt om de juiste begeleiding om verantwoord en vooral succesvol de kuur te kunnen afmaken.

Te hard, te lang trainen of juist te kort en te laag in intensiteit is niet goed hierbij. Afstemmen op de individuele situatie is dus belangrijk. De suppletie zorgt voor veiligheid, energie en bescherming tegen spierafbraak. Sportvasten zonder supplementen geeft onnodige risico’s en een grotere kans op vermoeidheid en minder goed herstel na de kuur en eventueel andere klachten.

Hoeveel val je af met een sportvastenkuur?

Vrouwen gemiddeld 2 tot 5 kg en mannen gemiddeld 4 tot 8 kg., afhankelijk of je overwicht hebt en hoe je conditie is. Op sportvasten.nl kun je berekenen wat je verwachte gewichtsafname is, dat is gebaseerd op de wetenschappelijke studie SPO-T.

Is dat wel mogelijk,  helemaal overschakelen op vetverbranding?

Voor een goede vetverbranding heb je altijd wat suiker of aminozuren nodig en een goede suikerverbranding is ook nodig voor optimale fitheid en prestaties. Sportvasten heeft niet als doel de suikerverbranding te blokkeren, maar juist de vetverbranding te verhogen bij mensen waarbij die niet zo goed verloopt.

Het streven is dus dat je als het ware je ‘motor’ opvoert, je krijgt een verbranding krijgt vergelijkbaar met die van getrainde duursporters; zowel veel vet- en ook voldoende koolhydraatverbranding. Na de sportvastenkuur ga je weer voldoende koolhydraten eten, maar niet zoveel dat je de getrainde vetverbranding verstoort.

Aan de slag!

Om een indicatie te geven is dit een basisbegeleiding die veel voorkomt:

  • Intakegesprek, voedingsanalyse, urinetest en metingen voorafgaand aan de kuur
  • Korte afspraak op de 5e dag van de kuur met urinetest en metingen
  • Evaluatie + vervolgadvies na de kuur

De kosten zijn dus gemiddeld 2,5 uur consult = 150,00 euro plus 125 euro voor het complete sportvastenpakket met ondersteunende suppletie om verantwoord de switch te maken van suiker- naar vetverbranding en geen spierafbraak te krijgen. Dit pakket bevat géén shakes of iets dergelijks. Je bouwt nl. je voeding af en weer op tijdens de 10 daagse kuur, je blijft dus gezonde voeding gebruiken tijdens de kuur voor optimaal resultaat! .

Kijk voor meer informatie op de landelijke website www.fittergy.nl
Wat er in de media over sportvasten is geschreven: https://www.fittergy.nl/media/
Heb je er zin in dan zie of hoor ik je!

Pin It on Pinterest