Stoelmassage

Stoelmassagetherapie

Stoelmassagetherapie is een verkwikkende behandeling, waarbij voornamelijk
de rug/nek/schouders, armen en hoofd worden behandeld. Je zit voorover op een comfortabele ergonomische stoel, waarop men totaal ontspannen kan zitten en over de kleding heen behandeld wordt (dunne soepele kleding is het meest praktisch).

De behandeling duurt ongeveer 20 minuten. Het is geschikt voor bijna iedereen en wordt bij klachten toegespitst en eventueel gecombineerd met andere methodieken. Door de behandeling op een ‘stoel’ is deze op locatie goed toepasbaar en laagdrempelig.

Bij bedrijven wordt steeds meer gebruik gemaakt van deze effectieve methode.
De behandeling kan klachten als hoofdpijn, kramp in de nek of schouders,
rugklachten, vastzittende spieren en stijve gewrichten voorkomen en
verminderen. Bovendien werken mensen steeds vaker langdurig in dezelfde
houding. Dit kan leiden tot spanning en stijfheid in de spieren, meestal in de nek en schouders. Het kost energie en kan op den duur doorbloedingsstoornissen, vermoeidheid en pijn veroorzaken, o.a. RSI en andere klachten geven. Het is een effectief gebleken om stress-symptomen te verminderen. Het directe resultaat is dat je ontspannen, opgefrist en alert bent.

Daarnaast is een werkplekadvies mogelijk waarbij men oefeningen leert voor op de werkplek.

De gemakkelijk verplaatsbare stoel maakt het mogelijk om de behandeling op
locatie toe te passen. Thuis, op de werkplek, in ziekenhuizen of winkels, tijdens evenementen, voor of na een vergadering, congres of personeelsfeest, in de kantine, bij de bedrijfsarts, kortom overal waar mensen zich even op een andere manier willen ontspannen en energie op willen doen. Zittend voelen mensen zich eerder op hun gemak, de stoel is laagdrempelig en praktisch in gezelschap.

Voor ouderen: Op locatie thuis of in het centrum waar u woont, indien u niet naar de praktijk kunnen komen.