Voedingsanalyse bij overgewicht, bij klachten, bij sport, sportvasten, detox en reiniging

4. Sportvasten 10 daags programma, zie ook www.sportvasten.nl
Sportvasten is een unieke en krachtige methode, gericht op het beïnvloeden van je stofwisseling, zodat er een duurzame ‘switch’ van suiker- naar vetverbranding tot stand komt. Het resultaat is verbluffend: je wordt blijvend fitter, slanker en vitaler en dat al na 10 dagen!

  • gewichtsverlies bij mannen: 4-6 kg
  • bij vrouwen 2 tot 4 kg
  • daarnaast zien we bij een grote groep mensen een verlaging van het cholesterol,
  • verlaging van de bloeddruk
  • een sterk verbeterd uithoudingsvermogen (9-10%)
  • sneller herstel na het sporten.
Je maakt deze metabole switch door een specifieke combinatie van voeding, vasten en sporten toe te passen. Het is geen onzindieet, maar een goed onderbouwd wetenschappelijk programma. Ik begeleid je hierbij als coach. Sportvasten is goed te doen! Ik heb de afgelopen jaren al velen mannen en vrouwen mogen begeleiden, waarbij bijna iedereen na de kuur zoiets had van: 'Dat had ik jaren eerder moeten doen!'
> Door de persoonlijke begeleiding ben je ervan verzekerd dat je de kuur goed uitvoert en het maximale resultaat bereikt.

Bekijk hier ook het informatiefilmpje over sportvasten

5. Detox, ontzuren, ontgiften, reinigen
Sportvasten geeft een goede reiniging van het lichaam, maar is niet voor iedereen geschikt. Ik werk met verschillende ontzuringskuren, zodat je een kuur op maat kunt doen die bij jou en jouw klachten past en prettig is om uit te voeren. Op den duur raken de buffersystemen en onze uitscheidingsorganen door een teveel aan zuren en gifstoffen overbelast.

Waar komen de gifstoffen vandaan? Uit bijv. teveel nicotine en alcohol, kunstmatige aroma’s, smaakmakers, conserveringsmiddelen, pesticiden en insecticiden, herbiciden, mycotoxinen uit schimmels etc., teveel suikers, koolzuurhoudende dranken, medicijnen, maar ook stress, een vlakke ademhaling, gebrek aan lichaamsbeweging of juist lichamelijke overbelasting.

Wat doet ons lichaam met de zuren en gifstoffen?
Nieren, darmen en longen hebben als taak zoveel mogelijk zuren en gifstoffen uit te scheiden. Als deze organen overbelast zijn probeert het lichaam zuren en gifstoffen via de huid en slijmvliezen uit te scheiden.

Uitscheidingsziekten:
o.a. tandplak, brandend maagzuur, transpiratie, opvliegers, transpiratie van voeten en oksels, neurodermitis, gordelroos, allergische reacties, vettige huid en haren, puisten, acne, eczemen, schilfers, psoriasis, aambeien, schimmels. Leef- en eetgewoonten belasten ons onnoemelijk met met grote hoeveelheden zuren en gifstoffen en bevatten te weinig energierijke organische mineralen. Ons lichaam wordt hierdoor gedwongen op zijn eigen mineraalvoorraden terug te grijpen om zuren en gifstoffen te neutraliseren.

Structuurschade:
Structuurschade door demineralisatie: o.a. haaruitval, cariës, parodontose, breekbare vinger- en teennagels, bindweefselzwakte, hernia van de tussenwervelschijf, liesbreuk, problemen met aders, spataders, peesscheuren, artrose, osteoporose.

Ophopingssymptomen:
Onze nieren kunnen zouten die uit de voeding komen of door het lichaam aangemaakt zijn alleen beperkt uitscheiden. Niet uitgescheide zouten slaan zich op in het lichaam als slakken:
o.a. verhardingen, doorbloedingsstoornissen, arteriosclerose, aderverkalking, cellulitus, waterretentie, overgewicht, obesitas, ouderdomsvlekken, gezwellen, fibromen, lipomen, myomen, woekeringen, cysten, jicht, reuma, nier- blaas- en galstenen, grauwe staar, fibromyalgie.