06-31000898 Bel of SMS ma/di/wo 12.00 -13.00 dank je wel en tot horens/ziens! info@vitalya.nl

Elke dag wordt ons lichaam blootgesteld aan talloze vrije radicalen die ontstaan door  allergenen, stress, straling, virussen, bacteriën, voedseladditieven en nog veel meer. Dit heeft grote invloed, want ongeveer 90% van al onze moderne ziekten worden geassocieerd met vrije radicalen.

Belangrijke bronnen van waterstof zijn groenten en fruit, eiwitten en vetten, die waterstof vrijgeven via de stofwisseling.

In de darmen neemt ons lichaam waterstof op en geeft het door aan de mitochondriën van de cellen. Bovendien maken darmbacteriën waterstof aan.

Omdat we ons lichaam vaak verzwakt hebben door onnatuurlijke belastingen zoals antibiotica en andere medicijnen, onvolwaardig en onnatuurlijk voedsel, blootstelling aan allergenen, stress, virussen, bacteriën, voedseladditieven, stralingsschade, luchtvervuiling en andere toxinen functioneert de waterstofopname en onze eigen waterstofproductie via de darmbacteriën niet meer voldoende.

Moleculaire waterstof (H2) bestaat uit twee aan elkaar gebonden waterstofatomen. Dit werkt als de belangrijkste antioxidant, signaalmolecuul en regulator in het lichaam.

Het is ook een brandstofbron in de mitochondriën (ATP), dat zijn de energiefabriekjes in de cellen.

Als kleinste molecuul is waterstof in staat om door  de natuurlijke barrières van het lichaam zoals celwanden te dringen en is betrokken bij vrijwel elk proces in ons lichaam.

Waterstof is nuttig i.v.m. :

Bestrijding van oxidatieve stress

 Verbetering van hydratatie van de lichaamscellen

 Versterking van het immuunsysteem

 Heeft een grote anti-inflammatoire = ontstekingsremmende werking

 Vermindert allergiesymptomen en klachten van de luchtwegen

 Effectief bij (chronische) (over)vermoeidheid

 Vermindering van (gewrichts-)pijn

 Verbetering van het metabolisme (o.a. bij metabool syndroom, diabetes type II

 Door de activering van het hormoon FGF21 neemt het energieverbruik toe en verbetert de stofwisseling, hetgeen mogelijk gewichtsreductie kan stimuleren. 

Wetenschappers en artsen ontdekten dat medisch waterstofgas de krachtigste antioxidant is met voorheen onbekende eigenschappen die de geneeskunde sterk zullen beïnvloeden.

Wetenschappelijke studies

Hoewel het onderzoek nog relatief nieuw is, er is pas de afgelopen 20 jaar onderzoek gedaan naar waterstof, concluderen meer dan 1.200 wetenschappelijke klinische studies (PubMed) en artikelen dat waterstof een waardevol therapeutisch potentieel heeft. Het kan ondersteunen bij herstel of verminderen van klachten bij meer dan 170 verschillende ziekten voor mens en dier en heeft effect op elk orgaan.

 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=molecular+hydrogen

We weten dat chronische laaggradige ontsteking en oxidatieve stress de twee meest fundamentele elementen zijn die de gezondheid ondermijnen. Waterstof kan ondersteunen om deze twee factoren in evenwicht brengen.

Moleculaire waterstof kan de celsignalering, het celmetabolisme en de genexpressie verbeteren. Dit resulteert in de anti-inflammatoire, anti-allergische effecten, verbetering van DNA expressie en regeneratie.

Moleculaire waterstof onderdrukt vooral de meest destructieve van alle vrije radicalen, de hydroxylradicaal, die met +2300 mV nog erger is dan ozon met +2000 mV.

In tegenstelling tot andere zeer effectieve antioxidanten laat H2 (moleculaire waterstof) geen geoxideerde stoffen achter die uitgescheiden moeten worden. Het wordt eenvoudigweg gecombineerd met zuurstof en zo ontstaat weer water.

Bovendien neutraliseert H2 het peroxynitrietanion en voorkomt het de vorming van stikstofradicalen, die gevaarlijk zijn voor de celstructuren en belangrijke enzymen.

 H2 werkt als antioxidant als er een sterke oxidatieve aanval op de celstructuren plaatsvindt.

Er komt meer zuurstof in de cellen.

Behandelingen:

Behandelingen werken met inhalatie via de neus. Bij gewrichtsklachten of huidproblemen opname via de huid met een applicator. Bij oogproblemen wordt een speciale bril gebruikt. Bij oorontsteking applicatie op het oor.

Afhankelijk van uw klachtenbeeld, chronische of niet chronische klachten beoordelen we of en wat zinvol is voor u en of moleculaire waterstoftherapie mogelijk als extra ondersteuning ingezet kan worden naast het behandeltraject.

Kosten behandeling: 40 minuten 50 euro.

Disclaimer: Ondanks vele goede resultaten kunnen en natuurlijk geen  claims gedaan worden. Toepassing blijft altijd op eigen verantwoording.

Leefstijlinterventie is altijd de belangrijkste basis in het behandeltraject. Hiervoor bied ik in mijn praktijk diverse mogelijkheden aan.

Neem bij ernstige klachten contact op met de eerstelijns zorg.

Pin It on Pinterest