0181-325211 info@vitalya.nl
 

Wat zijn VLOW®-borstweefselbehandelingen?

Borsten hebben net als de rest van het lichaam aandacht en verzorging nodig om klachten te kunnen voorkomen.

Dit was echter tot nu toe nauwelijks mogelijk in Nederland. Door de VLOW®-borstweefselbehandelingen is daar verandering in gekomen. Inmiddels zijn er 30 VLOW®-borstweefselbehandelaars in Nederland gespecialiseerd in het geven van borstweefselbehandelingen, waaronder ik er al 5 jaar een ben en breidt het netwerk zich steeds verder uit. Hierdoor ligt het nu binnen het bereik van iedere vrouw om zélf iets te doen aan haar eigen borstgezondheid, in plaats van af te wachten en je zorgen te maken.

We begrijpen dat het borstgebied een intieme zone betreft die omgeven is met veel taboes. Daarom zijn er uitsluitend met vrouwelijke VLOW®-borstweefselbehandelaars die zijn gecertificeerd; VLOW®-borstweefselbehandelaars beschikken over een gedegen vakkennis en behandelen hun cliënten met zorg, privacy en respect.

De VLOW®-borstweefselbehandelingen kunnen gegeven worden aan cliënten die:

  • Vragen hebben over een goede verzorging van hun borsten.
  • Het gevoel hebben dat hun borsten niet zo ‘eigen’ voelen er (emotioneel) moeilijk contact mee kunnen maken.
  • Van plan zijn zwanger te worden en borstvoeding willen gaan geven.
  • Nadat zij eerst bij de huisarts zijn geweest voor controle, zich zorgen blijven maken over hun borsten en inzicht willen krijgen over de conditie van hun borsten of bv. last hebben van pre-menstruele spanning in het borstweefsel.
  • Meer de eigen vrouwelijkheid willen ontplooien.
  • Pijnlijk littekenweefsel hebben of postoperatieve klachten.
  • Zelf het vermoeden hebben dat er emotionele trauma’s aan het borstweefsel gekoppeld zijn (komt vaak voor).

De VLOW®-borstweefselbehandelingen dragen er vaak toe bij dat vrouwen meer aandacht en zorg voor hun eigen borsten hebben en ze een meer volwaardig onderdeel van hun lichaam kunnen zijn.

Ik sta als VLOW®-borstweefselbehandelaar in het VLOW®-Kwaliteitsregister , dit garandeert dit dat ikj de scholing tot VLOW®-borstweefselbehandelaar met succes heb afgerond en dat er geen gegronde klachten tegen mij als VLOW®-borstweefselbehandelaar zijn ingediend. Om de kwaliteit van de VLOW®-borstweefselbehandelaars te garanderen is er een klachtenreglement van toepassing op elke VLOW®-borstweefselbehandelaar die in het VLOW®-Kwaliteitsregister is opgenomen.

Een aantal reacties van cliënten op de behandelingen.

  • “Vandaag mijn borsten laten verzorgen. Opvallend met hoeveel aandacht en rust er gewerkt wordt. Met vakmanschap krijg je een uur lang een volledige behandeling, waardoor je bloed goed doorstroomt in het hele borstgebied. Een welkome behandeling waarin ik me gekoesterd, gesteund en gesterkt voel in mijn hele vrouwelijkheid.

 

  • “Voor elke vrouw die zichzelf het beste gunt en de gezondheid van haar borsten. Ik heb een aantal behandelingen met tussenpozen van steeds 3 3 à 4 weken en mijn borsten voelen nu zoveel soepeler aan dan voorheen.”