0181-325211 info@vitalya.nl

 

Wat zijn VLOW®-borstweefselbehandelingen?

 

–  Heb je bijv. weleens gevoelige borsten voor de menstruatie?
–  Zijn je borsten gevoeliger geworden tijdens/na de overgang/menopauze?
–  Slaap je niet zo lekker door pijnlijke borsten, als je bijvoorbeeld op je buik ligt?
–  Zijn je borsten gevoelig bij aanraking en vind je dat daardoor niet (meer) prettig?
–  Wil je graag borstvoeding geven en af van mogelijke toxines die in je borsten opgeslagen zijn zodat je ze niet doorgeeft aan je baby?
–  Maak je je weleens zorgen ook al is er niet echt aan de hand?
–  Heeft de (huis)arts je bij borst(pijn)klachten gecheckt en is gebleken dat alles goed is, maar zou je graag iets doen om je borstgezondheid   mogelijk te verbeteren?

Alles wat ik noem kan er best eens voor zorgen dat je niet lekker in je vel zit, je je heel erg moe voelt, je je irriteert aan dingen, je partner je ‘daar’ niet mag aanraken of je ligt te piekeren.

Borstweefselbehandelingen hebben mij en veel andere vrouwen enorm geholpen om hiervan af te komen!.

Mijn ervaringen

Ik had vaak pijnlijke borsten voor de menstruatie, maar dacht dat dat er bij hoorde en negeerde het eigenlijk. ’s Nachts deed ik soms geen oog dicht, als ik zin had om op mijn buik te slapen. 

Ik heb toen bij de Groene Zuster thermografie laten doen. Het is geen methode in plaats van mammografie, maar ik wilde weleens onderzoeken wat daar uit zou komen. Het rapport gaf aan dat mijn borsten in bepaalde gebieden meer ontstekingen vertoonden en het klopte met de plekken die regelmatig pijnlijk waren. Ik werd naar een borstweefselbehandelaar doorgestuurd. Oke, laat ik dat proberen, dacht ik bij mezelf. Ik was me door de thermografie bewust geworden en wilde wel proberen of ik met borstweefselbehandelingen van mijn pijnlijke borsten af kon komen. Best een beetje spannend, maar ik wilde het een kans geven.

De eerste behandeling was best gevoelig en ik was nogal emotioneel. De dagen erna had ik een na-reactie en toen kwam het: ik had nauwelijks pijn meer, mijn borsten voelden veel zachter aan en niet meer zo gevoelig.

Ik was heel verbaasd en blij. Na nog 2 behandelingen met steeds een maand ertussen waren ze volledig zacht geworden. Ik was zo verrast dat de borstweefselbehandelingen zo goed geholpen hadden. Voelde me meer ontspannen ook.. Waarom weet bijna geen enkele vrouw dit dacht ik. Waarom heb ik dit nooit geleerd in geen enkele opleiding of bijscholing?

Dat was nu alweer ruim 7 jaar geleden. Ik heb me destijds direct ingeschreven voor de opleiding, omdat ik hier meer over wilde weten en andere vrouwen wilde helpen. Ondertussen is het een van mijn specialisaties geworden en heb ik nu alweer 7 jaar ervaring. Veel vrouwen van borstpijnklachten af kunnen helpen, behandelingen aan zwangere vrouwen gegeven ter voorbereiding op de borstvoedingsperiode en kennis doorgegeven over borstgezondheid.

Wat houdt een borstweefselbehandeling dan in en als het iets is voor mij, waar kan ik dan terecht, hoor ik je denken?

VLOW(R) borstweefselbehandelingen houdt in Veno Lymfatische Optimalisatie van het Weefsel. Dit gebeurt door fasciale en VLOW technieken. Het is géén massage..

Inmiddels zijn er plm. 50 VLOW®-borstweefselbehandelaars in Nederland gespecialiseerd in het geven van borstweefselbehandelingen, waaronder ik er al 7 jaar een van ben en breidt het netwerk zich steeds verder uit. Hierdoor ligt het nu binnen het bereik van iedere vrouw om zélf iets te doen aan haar eigen borstgezondheid, in plaats van af te wachten en je zorgen te maken.

Het borstgebied kent nog veel taboes. Het kan best een beetje onwennig zijn. Maar hierdoor praten we er niet over en weten we te weinig over borstgezondheid. Er zijn trouwens alleen vrouwelijke VLOW®-borstweefselbehandelaars die zijn gecertificeerd; bij wie je je veilig kunt voelen. VLOW®-borstweefselbehandelaars beschikken over gedegen HBO vakkennis en behandelen hun cliënten met zorg, privacy en respect.

De VLOW®-borstweefselbehandelingen kunnen gegeven worden aan vrouwen die:

– Het idee hebben dat er verhardingen of pijnlijke plekken in de borsten aanwezig zijn en/of dat de borsten moeilijk aanraakbaar zijn. 

– Vragen hebben over een goede verzorging van hun borsten.

– Het gevoel hebben dat hun borsten niet zo ‘eigen’ voelen er (emotioneel) moeilijk contact mee kunnen maken.

– Van plan zijn zwanger te worden en borstvoeding willen gaan geven.

– Nadat zij eerst bij de huisarts zijn geweest voor controle, zich zorgen blijven maken over hun borsten en inzicht willen krijgen over de conditie  van hun borsten of bv. last hebben van pre-menstruele spanning in het borstweefsel.

– Pijnlijk littekenweefsel hebben of postoperatieve klachten.

– Zelf het vermoeden hebben dat er een emotionele lading op het borstweefsel zit.

De VLOW®-borstweefselbehandelingen dragen er ook aan bij dat vrouwen zich meer bewust zijn dat ze uberhaupt iets kunnen doen voor de gezondheid van hun borsten en ervaren hun borsten vaak als een meer volwaardig deel van hun lichaam, .

Ik sta als VLOW®-borstweefselbehandelaar in het VLOW®-Kwaliteitsregister , dit garandeert dit dat ikj de scholing tot VLOW®-borstweefselbehandelaar met succes heb afgerond en dat er geen klachten tegen mij als VLOW®-borstweefselbehandelaar zijn ingediend. Om de kwaliteit van de VLOW®-borstweefselbehandelaars te garanderen is er een klachtenreglement van toepassing op elke VLOW®-borstweefselbehandelaar die in het VLOW®-Kwaliteitsregister is opgenomen.

Denk je dat borstweefselbehandelingen je kunnen helpen, wil je meer weten en een persoonlijk gesprek, stuur me dan gerust een email via het contactformulier of bel de praktijk 0181-325211. Schroom niet, gewoon doen!

Reacties van cliënten op de behandelingen
“Vandaag mijn borsten laten verzorgen. Opvallend met hoeveel aandacht en rust er gewerkt wordt. Met vakmanschap krijg je een uur lang een volledige behandeling, waardoor je bloed goed doorstroomt in het hele borstgebied. Een welkome behandeling waarin ik me gekoesterd, gesteund en gesterkt voel in mijn hele vrouwelijkheid.

“Voor elke vrouw die zichzelf het beste gunt en de gezondheid van haar borsten. Ik heb een aantal behandelingen met tussenpozen van steeds 3 à 4 weken en mijn borsten voelen nu zoveel soepeler aan dan voorheen.”