Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage
Tijdens en na de zwangerschap kun je letterlijk en figuurlijk wel wat ondersteuning gebruiken!
Een zwangerschapsbehandeling is een weldaad voor moeder en baby. Uiteraard zijn er ook contraïndicaties om een behandeling/massage te geven. Aan de hand van een persoonlijke anamnese kan ik je een veilige behandeling waarborgen. Ik ben goed opgeleid en heb over dit onderwerp een scriptie geschreven.

Uit wereldwijd gedaan wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat massagetherapie bij zwangerschap zeer heilzaam is bij diverse specifieke zwangerschapsklachten. Er is in deze onderzoeken naar voren gekomen dat zwangere vrouwen aangeven:
Minder angstig te zijn
Minder stemmingswisselingen te hebben
Beter te kunnen slapen
Minder rugpijn en andere pijnklachten te hebben
Minder vocht vasthouden
Tevens vermindert het de aanmaak van stresshormonen, indien men gevoelig voor depressie is
Het draagt eraan bij dat vrouwen minder complicaties en pijn tijdens de bevalling hebben
Ook vermindert de kans op een vroeggeboorte
Tevens wordt aangegeven dat zwangere vrouwen zich door massagetherapie in combinatie met acupressuur minder vaak misselijk voelen in de eerste periode.

Daarnaast kan ik ondersteunen bij eventuele vragen over: adem- en ontspanningsoefeningen, voeding en borstvoeding. Tevens kan ik ondersteunen met oefentherapie bij bepaalde klachten.

Postnatale massage
Onderzocht is ook dat massage je helpt om sneller te herstellen na de bevalling en een post-partum depressie kan verminderen. Ongeveer 4 weken na de bevalling is een postnatale massage mogelijk, bij een keizersnede na ca. 6 weken.
Veel geluk met je zwangerschap!