06-31000898 Signal, Bel of SMS mij op ma/di/wo dank je wel en tot horens/ziens! info@vitalya.nl
Kleine veldkers, een wild eetbaar plantje dat je vaak voorbij loopt of misschien weghaalt in je tuin, omdat je denkt dat het onkruid is.
Ga maar ‘s op zoek in je tuin en kijk om je heen tijdens je wandeling. Grote kans dat je ‘m om de hoek al tegenkomt 🙂
Je kunt er van alles mee, ze zijn namelijk heerlijk! Je hoeft ze dus niet weg te halen en lekker laten staan tussen je (moes)tuinplantjes.
Eetideeën:
In de keuken: van maart tot mei kun je de blaadjes gebruiken in je salade als keuken kruid of als toevoeging aan groentegerechten, ovenschotels, soepjes, kruidenkwark, kruidenboter of pesto.
Bloemen: van maart tot mei zijn de bloempjes en knopjes samen met hun malse bloemstengels geschikt als eetbare decoratie. Proef maar eens, een lekkere mild pittige smaak, niet verwacht toch?
De mosterdglycosiden die in het kruid aanwezig zijn stimuleren de lever- en galwerking, kleine veldkers kan  de spijsvertering stimuleren en bloedreinigend.zijn.
Laat je me weten of je ‘m hebt gevonden en wat je ermee hebt gedaan? Vond je ‘m ook lekker? Geniet van al het opkomend groen in de lente 🙂
p.s. er zijn geen gezondheidsclaims te ontlenen aan de werking van het kruid, zorg goed voor jezelf en gebruik je intuïtie!

Pin It on Pinterest