06-31000898 Signal, Bel of SMS mij op ma/di/wo dank je wel en tot horens/ziens! info@vitalya.nl

Haptonomie is een visie binnen de menswetenschappen waarin we mensen begeleiden om je meer bewust te zijn van je gevoel. Het is aangeboren om te kunnen voelen wat wel en niet goed voor ons is. In de loop van ons leven hebben mensen vaak het vermogen om hiernaar te luisteren verloren en laten we een deel van ons brein (neo-cortex) teveel de sturing geven; we gaan alles onder controle houden.

Onze gevoelens bepalen voor een groot deel wat we doen, de keuzes die we maken en de manier waarop we dat doen. Geestelijke of lichamelijke spanning kan lichaamsveranderingen veroorzaken die je je mogelijk niet bewust bent, waardoor lichamelijke klachten en blokkades kunnen ontstaan.

De bedoeling van haptonomische interactie is om te leren jezelf op een natuurlijke manier van stress te bevrijden. Je leert je te richten op de gewaarwordingen in je lichaam en acceptatie van wat er is.

Bij haptonomische interactie is er ruimte je over te geven aan wat je ervaart zonder de strijd ermee aan te gaan. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid in een diepe ontspanning te komen, zodat de energie weer beter kan doorstromen en het lichaam zijn natuurlijke evenwicht kan hervinden.

Heb je behoefte aan meer contact met jezelf, meer leren voelen, rust en ontspanning in je hoofd en lijf? Maak gerust een afspraak en bel voor informatie naar de praktijk of laat een bericht achter op het emailadres van de website.

 

Pin It on Pinterest