06-31000898 Signal, Bel of SMS mij op ma/di/wo dank je wel en tot horens/ziens! info@vitalya.nl

Ingrediënten voor deze heerlijke Pompoen Power (kies liefst voor biologische):

1 kleine oranje of flespompoen, 1 grote appel

150 gram glutenvrij meel bijv. havermeel, boekweitmeel, quinoameel (combineren kan ook!)

3-4 eetlepels lijnzaad

10-15 gedroogde ongezwavelde abrikozen

1 handje walnoten

3 eetl. kaneel

Voor garnering: 1 handje ongebrande amandelen

Variaties op het basisrecept:

!. Eventueel extra toevoegen: 1 banaan voor een sweet sensation en smeuïge bite

2. Eventueel extra toevoegen: 1 handje blauwe bessen, blue power!

3. Eventueel extra toevoegen: 1 geraspte wortel, oranje vitaminenboost, je proeft ’t nauwelijks maar zit er wel in!

4. Eventueel extra toevoegen: 1 cm verse gember, ontstekingsremmend en more!

Voor garnering  een handje ongebrande amandelen

Bereiding:

Spoel de pompoen even af met water en plaats ‘m dan op een bakblik bekleed met bakpapier in de oven. Zet de temperatuur op 100 graden. Laat de pompoen plm. 10 minuten op deze temperatuur in de oven staan, daarna zet je de oven uit en laat de pompoen rustig nagaren. Na plm. 3 kwartier is de pompoen zacht.  . Als je de pompoencarré’s niet meteen gaat maken kun je ‘m ook eventueel laten afkoelen en in de koelkast zetten tot het moment van bereiding.

Pel hem voorzichtig (je kunt de schil eventueel ook laten zitten, die is eetbaar). Snijd hem in tweeën en schep voorzichtig de pitten eruit. De pitten kun je eventueel bewaren, als je die op een ander moment wilt roosteren in de oven, ze zijn heerlijk en voedzaam.

Snijd het pompoenvruchtvlees in stukken en doe die in een mengkom. Was de appel, snijd ‘m met schil in kleine blokjes en voeg ze bij de pompoen. Voeg het meel en lijnzaad toe. Voeg de in stukjes gesneden abrikozen toe en ook de walnoten, nadat je ze in wat kleinere stukjes hebt gebroken. 3 eetlepels kaneel erbij, citroenolie en citroensap. Kneed het deeg met je handen tot een soepele deegbal. Is het deeg te droog, voeg dan  een beetje citroensap extra toe. Is het te nat, voeg dan iets extra meel toe.

Wil je variëren op het basisrecept: voeg naar keuze 1 geprakte banaan toe. 1 handje blauwe bessen.  1 geraspte wortel óf 1 cm geschilde en gehakte gember. Waar heb je vandaag zin in?

Haal een langwerpige bakvorm uit de kast en bekleed ‘m met bakpapier. Schep het power mengsel in de bakvorm (plm. 3 cm dik) en garneer met de amandelen. Krijg je al trek? Bijna klaar!

Zet de vorm midden in de oven op een bakplaat en bak de Pompoen Power in plm. 20 minuten op 100 graden (let op elke oven is anders!). Kijk af en toe even voor het beste resultaat: Als de bovenkant nog te vochtig aanvoelt bak je ‘m nog ietsje langer of zet de oven uit en laat ‘m nog even nagaren en afkoelen.

Kinderen zijn er ook dol op is mijn ervaring.. Zij en jijzelf krijgen toch ongemerkt meer goeie energie binnen, your body will  love it. Ik bak ‘m in de herfst en winter ook heel regelmatig voor of samen met onze lieve kleinzoon ?

Enjoy! Andra

Pin It on Pinterest