06-31000898 Signal, Bel of SMS mij op ma/di/wo dank je wel en tot horens/ziens! info@vitalya.nl

Power Pompoen brood met appel en kaneel

door  | 23 okt, 2019 | Voeding en detox

Heerlijke herfstcarré met pompoen, appel en kaneel

Als ontbijt, lunch of tussendoor. Vrij van gluten, suiker en zuivel.

Loslaten, oogsten, mooie kleuren…de herfst heeft het allemaal! Geniet lekker van deze verwarmende herfstkoek voor goeie energie!

Ingrediënten (kies liefst voor biologische):

1 kleine pompoen, 1 grote appel

100 gram havermeel, 50 gram havervlokken, 3 eetlepels lijnzaad

50 gram ongezwavelde rozijnen en 10 gedroogde ongezwavelde abrikozen

plakje gember 1 cm

1 eetl. kokosolie

2 eetl. kaneel, een snufje himalayazout

1 tl.  baking soda

2 eetl. citroensap (evt. uit flesje of neem 5 druppels essentiële citroenolie)

Voor garnering : plm. 10-15 amandelen

Bereiding:

Spoel de pompoen af onder stromend water en zet ‘m op een bakblik bekleed met bakpapier in de oven (150 graden). In plm. 20 minuten is de pompoen gaar. Als de schil lichtbruin kleurt en de pompoen zacht aanvoelt is ie gaar. Eventueel iets korter of langer dan 20 minuten doen als dat nodig is, laat de schil liever niet zwart worden.. Je kunt ook de oven uitzetten en ‘m nog even laten nagaren..

Was de appel en snijd ‘m met schil in blokjes.  Doe deze in een mengkom. Voeg het havermeel/vlokken en lijnzaad toe. Voeg de gewassen rozijnen toe en ook de in stukjes gesneden abrikozen en gember. Voeg kokosolie, kaneel, himalayazout, baking soda en citroensap toe.

Pak dan de afgekoelde pompoen uit de oven en pel hem voorzichtig (je kunt de schil eventueel ook erop laten zitten, die is eetbaar). Snijd hem in tweeën en schep voorzichtig de pitten eruit (je kunt de pitten eventueel bewaren om later te roosteren!). Voeg het zachte vruchtvlees toe aan de ingrediënten in de mengkom en kleed tot een soepel deeg met je handen. Als je telefoon gaat zou ik ‘m lekker laten gaan, anders zit ie helemaal onder 🙂 Is het deeg te plakkerig, voeg dan wat extra havermeel toe.

Pak een langwerpige of ronde bakvorm en bekleed deze met bakpapier. Schep het mengsel in de bakvorm (plm. 3 cm dik) en garneer met de amandelen.

Zet de vorm midden in de oven op een bakplaat en bak de herfstkoek in plm. 20 minuten op 150 graden (let op elke oven is anders!). Als de koek nog te vochtig aanvoelt bak je ‘m nog ietsje langer of zet de oven uit en laat ‘m nog even nagaren en afkoelen.

Eet smakelijk!
Lekker om bijvoorbeeld je kind mee te geven naar school, heerlijk als ontbijt, lunch of tussendoor!
Warme groet, Andra
Alle rechten voorbehouden. Deze uitgave mag alleen worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij electronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enige andere manier, met bronvermelding van de auteur.

I

Pin It on Pinterest