06-31000898 Signal, Bel of SMS mij op ma/di/wo dank je wel en tot horens/ziens! info@vitalya.nl

September is uitgeroepen tot de maand van borstgezondheid, . Borstgezondheid en het doen van preventieve dingen die daarbij behulpzaam zijn is voor veel vrouwen een ‘ver-van-mijn-bed-show’. Elke vrouw wil natuurlijk gezonde borsten, maar we hebben vaak geen affiniteit met wat te doen of te laten. 

De eerste stap naar een goede borstgezondheid
Een van de dingen die je als eerste zou kunnen doen is het dragen van een comfortabele beha. Hoe lekker zit je beha nou eigenlijk als je echt gaat voelen en kritisch bent? . Hoe ervaar jij het dragen van je beha’s? Bieden ze je de steun en het comfort waar je naar verlangt? Jouw borsten verdienen het!

Wees eens alert en opmerkzaam: Voelt je beha zacht aan of zitten er irritant schurende randjes aan? Vind je het prettig als je ze draagt of word je juist chagrijnig van het steeds weer optrekken van de bandjes of het geprik van de beugels? Hoe voelen je borsten eigenlijk aan na het de hele dag dragen van je beha? Zacht en soepel of juist pijnlijk en gespannen?

Als jouw beha’s je negatieve energie opleveren en als je na het dragen ongemak ervaart, maak dan eens tijd om iets beters aan te schaffen. Dit kan bijvoorbeeld bij.

De volgende stap
De volgende stap naar een goede borstgezondheid is kennis nemen van de anatomie van de borst en van de fysiologische processen in het borstgebied.

De borsten bestaan uit vetweefsel, klierweefsel, bloed- en lymfevaten. In het vetweefsel van de borsten worden afvalstoffen tijdelijk opgeslagen. Iedereen heeft afvalstoffen in het lichaam. We krijgen ze binnen via onze luchtwegen, door de voeding die we eten en door medicatie en cosmetica die we gebruiken. Het bloed dat in ons lichaam wordt rondgepompt zorgt ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd. Ook lymfevocht is een afvalophaler.

In het borstgebied bevinden zich, vlak onder de huid, veel lymfeklieren en –vaten. De lymfevaten vervoeren lymfe. Een stroperige vloeistof dat afvalstoffen uit de cellen transporteert. Door beweging van je lichaam gaat het lymfevocht stromen. De lymfeknopen zuiveren de vloeistof van toxische stoffen, bacteriën en virussen.

Het lymfevocht in je borstgebied kan onvoldoende stromen als je de beweging tegenhoudt door het dragen van een beha. Wanneer je een niet passende (beugel)beha draagt, knel je de lymfevaten af waardoor de trage stroming stagneert. Afvalstoffen blijven achter in het borstweefsel met gevoelige borsten, ontstekingen, verklevingen en eventueel cystes tot gevolg.

Nooit meer een beha aan?
Betekent dit dat je nooit meer een beha kunt dragen om je borsten gezond te houden? Nee, uiteraard kun je een beha dragen wanneer jij je daar fijn bij voelt, maar zorg er dan voor dat deze in de eerste plaats comfortabel zit en kies ook een moment van de dag waarop het onnodig is om een beha te dragen. Naarmate jij meer ‘behaloze’ momenten kiest, neemt de doorbloeding in je borsten toe en werk je aan een betere doorstroming van het lymfevocht. De afvalstoffen die opgeslagen zitten in het borstweefsel kunnen makkelijker afgevoerd worden zonder belemmerende (beugel)beha.

VLOW® borstweefselbehandeling
Blijf je na deze preventieve maatregelen ongemak en pijn ervaren, dan is een VLOW® borstweefselbehandeling een mogelijkheid om je borsten een oppepper te geven. De behandeling verbetert de doorbloeding, optimaliseert de lymfestroming en stimuleert het zelfgenezend vermogen waardoor het weefsel zacht en soepel wordt. Na die tijd voelen je borsten prettig en gezond aan.

Een borstweefselbehandeling wordt aanbevolen als je:

  • Inzicht wilt krijgen over de conditie van je borsten.
  • Je borsten wilt verzorgen en je je comfortabel wilt voelen met je borsten.
  • Harde korrels, onregelmatigheden of verhardingen in je borstweefsel voelt.
  • Gevoelige of pijnlijke borsten ervaart, bijvoorbeeld tijdens aanraking, tijdens je menstruatie of gedurende de overgang.
  • Van een arts de diagnose hebt gekregen van mastopathie, kleine cysten, fibroadenomen of mastitis.
  • Je zorgen maakt over je borstgezondheid of als er onregelmatigheden zijn vastgesteld bij een thermografie, echografie of mammografie.
  • Napijn of pijnlijk littekenweefsel hebt na een borstoperatie.

Sta stil bij borstgezondheid
Borstweefselbehandelingen zijn gericht op het voorkomen van borstklachten en het ondersteunen van vrouwen met regulier gediagnosticeerde, niet oncologisch gerelateerde borstproblemen. Heb je twijfels over de gezondheid van het borstweefsel, dan adviseer ik je eerst contact op te nemen met de huisarts voor een regulier onderzoek.

Het is tijd om stil te staan bij jouw eigen borstgezondheid en ik doe er alles aan om je daarbij te helpen. In de maand september ontvang je €10.00 korting op een borstweefselbehandeling.

Pin It on Pinterest