Wraps met kaas, tomaat en Oost-Indische kersblaadjes Ontbijt lunch of diner gemakkelijk
Mooie ronde bladeren en kleurige bloemen. Hoe leuk is het om een gezellige tuin te creëren én ermee te kunnen koken!.
Oost-Indische kers bevat ook nog eens veel vitamine C, had je dat ooit gedacht? En mIneralen zoals ijzer, zwavel (mentaal en infecties), jodium (schildklier) en fosfor (denken, zuurstof in de hersenen. Het is een sterk lymfekruid, reinigt de lymfe. Ze kan versterkend werken en ondersteunt het immuunsysteem. Ondersteunt bij ontstekingen aan urinewegen, spijsvertering en luchtwegen, bij chronische bronchitis en griep. Bij ernstige infecties natuurlijk niet zelf gaan dokteren, ga dan naar de huisarts.
De bladeren en bloemen zijn smakelijk, ze zijn eetbaar. Thee zetten van de bladeren is ook heerlijk. Je kunt er nog veel meer mee doen (tincturen, haarwater etc.), maar laten we het even simpel houden.
M’n recept waar ik en anderen enthousiast over zijn en makkelijk te maken is zijn wraps:
Ingrediënten: 1 handje Oost-Indische kers bladeren, 3 kleine tomaatjes, 20 gram feta, 1 fijngehakt knoflookteentje, peper. En als je ervan houdt een dessertlepel rode of groene pesto erop.
Verdeel alles gesneden over de wrap. Kies voor glutenvrije wraps (van mais bijvoorbeeld) wanneer je dat prefereert of intolerant voor gluten bent.
Vouw de wrap dubbel, leg ‘m even onder de contactgrill als je die hebt of anders een minuut of 5-10 in de oven op 200 graden. Eet smakelijk!
Natuurlijk kun je ook variëren en ander eetbaar groen erop doen, zoals bijv. duizendblad, zevenblad dat in bijna elke tuin groeit. Of anders koop je iets van sla of paksoy, totdat je meer geplant hebt en meer weet over wat je uit je tuin kunt eten
Voor meer tuininformatie over de Oost-Indische kers kijk nog even verder bij: Oost-Indische kers in je tuin
Geniet van je tuin en biodiversiteit, ervaar hoe je omgeving een rol kan spelen in heerlijk eten, je gezond(er) voelen en een bewuster leefstijl.
Zo buiten, zo binnen 🙂
Veel plezier ermee!
Andra