06-31000898 Signal, Bel of SMS mij op ma/di/wo dank je wel en tot horens/ziens! info@vitalya.nl

Het koude water ervaren als je vriend, iets voor jou? Zaterdag 10.00 uur Kleine Strandje Hellevoetsluis

Het voelt zo fantastisch voor mij, als een reset voor m’n immuunsysteem. Wil je dit ook graag ervaren?

Al op jonge leeftijd leerde mijn vader mij koud douchen. Het was even fris, maar daarna voelde ik me kiplekker. Ik wist toen nog niet hoe goed het voor je immuunsysteem is, maar voelde wel dat het goed was. Lekker af en toe de zee in in het najaar en spelen in de golven, dat vond ik toen ook al heerlijk.  ,

Ondertussen is er veel meer bekend over hoe koud water je vriend kan zijn. Er is de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar positieve effecten op je gezondheid ervan.

Heb je veel moeite met koud water,  dan kan dit mogelijk een teken zijn van een verzwakt autonoom zenuwstelsel. De hele dag de kachel binnen rond de 20 graden, dik ingepakt naar buiten gaan en het soms nog steeds koud hebben. Herken je dit?

Een grote groep mensen,misschien jij ook, hebben chronische laaggradige ontstekingen in het lijf. Wist je dat dit aan de basis ligt van allerlei ziekten?

Koud douchen heeft bij veel mensen al een positief effect gehad op het immuunsysteem, bloedcirculatie, thermoregulatie, ontstekingsremming, verbetering hormoonspiegel, huid en eventueel gewichtsverlies. Ik merk ook dat het een enorme boost aan energie geeft.

Tip: Je zou kunnen beginnen met een week koud afdouchen, begin bij je voeten en polsen, zodat het koelere bloed langzaam naar boven stroomt en je kunt wennen. In de week erna begin je met een halve minuut koud douchen, daarna de temperatuur die je wilt en als laatste weer eventjes koud afdouchen. Als ik dit doe, ga ik soms zo naar buiten met een t-shirt om de hond uit te laten. Je hebt het gewoon veel minder snel koud! Natuurlijk is er hiervoor een opbouwschema, eventueel gecombineerd met ademhalingsoefeningen. Iedereen is anders, luister vooral naar je eigen lichaam.

Kom vrijblijvend naar het strand en voel wat het met je doet!

Is dit een te grote stap voor je? Dan kan ik je ook persoonlijk begeleiden (buiten en met zoom online).

Ik leer je graag in 10 weken (of minder, afhankelijk van je constitutie en ervaring) hoe je met koud water, ademhaling en yoga je gezondheid en immuunsysteem een boost kan geven. Ik heb al 40 jaar persoonlijke ervaring hiermee en heb al 22 jaar een praktijk voor leefstijlcoaching, voedingsanalyse, orthomoleculaire therapie, haptonomie, massagetherapie, shiatsu en personal yoga training. Ik begeleid veel mensen met stress, oververmoeidheid, chronische pijnklachten, darmklachten, overgangsklachten en help mensen met hun voedingspatroon, recepten, reiniging (detox) en doe vitaminen/mineralentesten etc. Vraag naar de mogelijkheden die voor jou relevant zijn.

Het koude water ervaren als je vriend, iets voor jou? Dan zie ik je graag op zaterdag 23 januari om 10.00 uur, deze keer op het Kleine Strandje. In principe ben ik er wekelijks. We houden ons aan de huidige regels en vinden onze weg hierin.

Ik help je graag op weg, zodat je zelf op je eigen moment alleen of met anderen kunt genieten van het water, de zee, de natuur en alle voordelen voor jouw gezondheid 🙂

Andra

Pin It on Pinterest