06-31000898 Signal, Bel of SMS mij op ma/di/wo dank je wel en tot horens/ziens! info@vitalya.nl

Waarom VLOW®-borstweefselbehandelingen?

Voor blije borsten, bewustzijn en gezondheid 🙂

VLOW = Veno Lymfatische Optimalisatie van het Weefsel d..m.v. fasciale, lymfatische technieken.

 • Ervaar je pijnklachten of pijnlijke plekken in een of beide borsten?
 • Ervaar je verhardingen, oneffenheden of opgezette klieren in je borstweefsel?
 • Heb je weleens gevoelige borsten voor je menstruatie?
 • Zijn je borsten gevoeliger geworden tijdens/na de overgang/menopauze?
 • Heeft de (huis)arts je bij borst(pijn)klachten gecheckt en is gebleken dat alles goed is, maar zou je graag iets doen om je borstgezondheid mogelijk te verbeteren?
 • Zijn door een arts kleine cysten, terugkerende ontstekingen, mastitis, mastopathie of fibroadenomen gediagnosticeerd? (Wij stellen zelf géén diagnose).
 • Slaap je niet lekker door pijnlijke borsten, als je bijvoorbeeld op je buik ligt?
 • Zijn je borsten gevoelig bij aanraking en vind je dat daardoor niet (meer) prettig?
 • Wil je graag borstvoeding geven en af van mogelijke toxines die in je borsten opgeslagen zijn zodat je ze niet doorgeeft aan je baby?
 • Maak je je weleens zorgen over je borsten en wil je daar meer inzicht in krijgen?
 • Heb je vragen over een goede verzorging van je borsten?
 • Vind je het moelijk om je borsten en je vrouwelijkheid te accepteren en/of heb je het gevoel dat je borsten er niet helemaal bij horen?
 • Wil je een wellnessbehandeling voor borstgezondheidpreventie?
 • Wil je je voorbereiden op een soms onvermijdelijke mammografie?

Het overgrote deel van de vrouwen ervaart een of meerdere van deze omstandigheden. Het kan er best eens voor zorgen dat je (weleens) niet niet lekker in je vel zit, je vermoeid voelt, je je irriteert aan situaties, je partner je ‘daar’ niet mag aanraken of ligt te piekeren..

Borstweefselbehandelingen hebben mij en veel andere vrouwen enorm geholpen!

“Wat houdt een borstweefselbehandeling in en wat kan ik verwachten?”  hoor ik je denken..

VLOW(R) borstweefselbehandelingen houdt in Veno Lymfatische Optimalisatie van het Weefsel. Dit gebeurt door fasciale, lymfatische en VLOW technieken van het bovenlichaam en borstgebied en maken het borstweefsel weer zacht en soepel.. Het is géén massage.

Het borstgebied heeft nog veel taboes. Hierdoor praten we er niet over en weten we te weinig over borstgezondheid. Er zijn overigens alleen vrouwelijke VLOW®-borstweefselbehandelaars gecertificeerd; bij wie je je veilig kunt voelen. VLOW®-borstweefselbehandelaars beschikken over gedegen vakkennis op HBO niveau en behandelen hun cliënten met zorg, privacy en respect. Het zou net zo gewoon mogen zijn als een bezoek aan de tandarts, onze borsten horen erbij!

De VLOW®-borstweefselbehandelingen kunnen gegeven worden aan vrouwen die o.a.:

 • Last hebben van (pre-menstruele) spanning of gevoelige plekken in het borstweefsel.
 • Van plan zijn zwanger te worden of zwanger zijn en borstvoeding willen gaan geven.
 • Na bij de huisarts te zijn geweest voor borstcontrole en alles goed blijkt te zijn, willen onderzoeken of het mogelijk is van bepaalde klachten af te komen.
 • Zich zorgen maken en meer inzicht willen krijgen in de conditie van hun borsten.
 • Pijnlijk littekenweefsel hebben of postoperatieve klachten.
 • Emotioneel moeilijk contact maken met zichzelf.
 • Vragen hebben over borstgezondheid.
 • Willen leren wat zij zelf kunnen doen om borsten optimaal te verzorgen.

De VLOW®-borstweefselbehandelingen dragen er ook aan bij dat vrouwen zich meer bewust zijn dat ze uberhaupt preventief iets kunnen doen voor de gezondheid van hun borsten en ervaren hun borsten vaak als een meer volwaardig deel van hun lichaam, .

Mijn ervaringen

Ik had vaak pijnlijke borsten voor de menstruatie, maar dacht dat dat er bij hoorde en negeerde het eigenlijk.   Op mijn buik slapen ging eigenlijk niet zo goed, dan had ik stekende pijn. Ik werd door iemand attent gemaakt op preventieve thermografie. Mijn moeder heeft borstkanker gehad en er was toch soms een stemmetje in mijn hoofd, dat zich soms zorgen maakte.

Ik ging voor preventieve thermografie naar de Groene Zuster. Thermografie is geen methode in plaats van mammografie, het is preventief gericht. Ik wilde onderzoeken wat daar uit zou komen. Het rapport gaf aan dat mijn borsten in bepaalde gebieden meer ontstekingen vertoonden en ik werd doorgestuurd.  Ik was door de thermografie bewuster geworden en wilde wel ondervinden of ik bij een VLOW borstweefselspecialist door deze behandelingen minder of geen pijnlijke gevoelige plekken in mijn borsten meer zou hebben..

Ik had een afspraak gemaakt voor een borstweefselbehandeling. Best een beetje spannend..De eerste behandeling was gevoelig en ik was emotioneel. De dagen erna had ik een na-reactie en toen kwam het: ik had nauwelijks pijn meer, mijn borsten voelden veel zachter en ontspannen aan en bij aanraking niet meer zo gevoelig.

Ik was heel verbaasd en blij. Na nog 2 behandelingen met steeds een maand ertussen voelden mijn borsten totaal pijnvrij.  Ik was zo verrast dat de borstweefselbehandelingen zo goed geholpen hadden. Ik voelde me meer ontspannen ook..Waarom weet bijna geen enkele vrouw dit dacht ik. Waarom is er geen aandacht voor preventieve borstgezondheid en heb ik dit tot nu toe nooit geleerd in geen enkele opleiding of bijscholing?

Dat was nu alweer 8 jaar geleden. Het is een erkende bijscholingsopleiding in mijn vakgebied, die ik vervolgens ben gaan volgen.Ik wilde andere vrouwen ook graag hiermee helpen. Ik heb al 8 jaar veel ervaring opgedaan en vrouwen van hun klachten af kunnen helpen en bewuster kunnen maken.  Ook heb ik behandelingen kunnen geven aan zwangere vrouwen gegeven ter voorbereiding op de borstvoedingsperiode, zodat er minder toxines in het borstweefsel aanwezig zijn en workshops gegeven over borstgezondheid.

Specialisaties naast de borstweefselbehandelingen:

`VLOW

MSTR; Macloughlin Scar Tissue release, littekenbehandeling
De MSTR® techniek is een zachte en pijnloze techniek die op littekens en verkleefd weefsel kan worden toegepast. Het bijzondere aan deze techniek is het snelle resultaat dat kan worden behaald. Het sluit aan bij de VLOW borstweefselbehandelingen maar kan ook toegepast worden bij littekens elders op het lichaam.

Lymfo energetische drainage
Voor de gezondheid van je borsten is een goed werkend lymfestelsel belangrijk. Het lymfesysteem is het afvoersysteem van ons lichaam. (Vervuild) vocht en daarin opgeloste afvalstoffen worden afgevoerd. De celstofwisseling kan daardoor beter verlopen, er wordt meer ruimte gecreerd voor de aanvoer van zuurstof en voedingstoffen en het immuunsysteem en de celstofwisseling functioneert beter. Daarnaast verloopt herstel van weefselschade beter, wanneer het lymfestelsel optimaal functioneert.

`VLOW

VLOW®yoga
Als yogadocent heb ik ervaren hoe waardevol oefeningen zijn voor het borstgebied.Speciaal samengestelde yogaoefeningen voor de borsten kunnen de doorstroming van het borstgebied enorm verbeteren, het hartgebied meer openen en meer bewustzijn ontwikkelen in het borstgebied.. De VLOW® Yoga oefeningen zijn hier speciaal voor ontwikkeld en ondersteunen de VLOW® borstweefselbehandelingen. Natuurlijk kunnen de oefeningen ook ook onafhankelijk van de behandelingen gedaan worden.

Siliconen implantaten

Het is niet ondenkbaar dat je al langere tijd meerdere onverklaarbare klachten hebt zoals:vermoeidheid ,concentratiestoornissen, spier- en gewrichtspijnen etc. Mogelijk worden deze klachten veroorzaakt door het zweten of lekken van de implantaten. Wanneer je ervoor openstaat begeleid ik je graag op weg naar een betere gezondheid. Als VLOW borstweefseltherapeut en natuurgeneeskundig therapeut kan ik je begeleiden om veilig te detoxen en ondersteuning bieden in je emotionele proces. Wanneer je nog implantaten hebt, wordt er niet op de borsten zelf gewerkt, maar met een aangepast behandelprotocol waarbij het gebied erom vrij wordt gemaakt.

Workshop BORSTGEZONDHEID

Ik geef workshops borstgezondheid in kleine groepen (op lokatie of bij je thuis) en online. Heb je interesse om een workshop te volgen of organiseren stuur een bericht!

Reacties van cliënten

 • Ik heb heel veel baat gehad, en nog steeds, van je behandelingen en je aandacht. De borstweefselbehandelingen en o.a. de Dorn therapie hebben ervoor gezorgd dat ik me veel beter in mijn lijf voel en de behandelingen hebben zeker ook het grootste deel van de fysieke klachten weggenomen. Jouw persoonlijk aandacht, de zorgvuldigheid en de rust zijn eigenlijk onbetaalbaar. Ik voel me klant in plaats van patiënt. Daarnaast is het zo fijn en goed dat je niet alleen maar focust op ‘waar het pijn doet’, maar ook goed kijkt, aanvoelt en het in een breder perspectief plaatst.
 • “Voor elke vrouw die zichzelf het beste gunt en de gezondheid van haar borsten. Ik heb een aantal behandelingen met tussenpozen van steeds 3 à 4 weken en mijn borsten voelen nu zoveel soepeler aan dan voorheen.”
 • Ik had enorm last van pijnlijke borsten in de periode voor de menstruatie, zo erg dat het mijn hele leven beïnvloedde. Controles bij de huisarts waren allemaal goed. Uiteindelijk kwam ik op eigen initiatief hier terecht en na een aantal behandelingen merkte in een enorme verbetering. Het valt me nu niet eens meer op wanneer ik vlak voor m’n menstruatie zit, terwijl ik normaal altijd heel erg last had.
 • “Vandaag voor de derde keer een borstweefselbehandeling laten doen. Opvallend met hoeveel rust er gewerkt wordt. De behandeling duurt ongeveer een uur. Mijn borsten voelen zoveel beter aan. Vakmanschap!

Denk je dat VLOW borstweefselbehandelingen je kunnen helpen, wil je informatie of afspraak maken? Stuur dan een bericht via het contactformulier of bel/sms de praktijk op 06-31000898. Ik sta je graag te woord en wanneer ik niet bereikbaar ben bel of mail ik je z.s.m. terug. 

Voor blije borsten, bewustzijn & gezondheid 🙂

Andra

 

Inmiddels zijn er plm. 50 VLOW®-borstweefselbehandelaars in Nederland gespecialiseerd in het geven van borstweefselbehandelingen, waaronder ik er al 7 jaar een ben en breidt het netwerk zich gelukkig steeds verder uit. Hierdoor ligt het nu binnen het bereik van iedere vrouw om zélf iets te doen aan haar eigen borstgezondheid, in plaats van af te wachten en je zorgen te maken.
Ik sta als VLOW®-borstweefselbehandelaar in het VLOW®-Kwaliteitsregister , dit garandeert dit dat ik de opleiding tot VLOW®-borstweefselbehandelaar met succes heb afgerond en dat er geen klachten tegen mij als VLOW®-borstweefselbehandelaar zijn ingediend. Om de kwaliteit van de VLOW®-borstweefselbehandelaars te garanderen is er een klachtenreglement van toepassing op elke VLOW®-borstweefselbehandelaar die in het VLOW®-Kwaliteitsregister is opgenomen.

Pin It on Pinterest